Futbol Jehezkel sınır dışı edildi
Paylaş
Jehezkel sınır dışı edildi

Trabzonspor maçında attığı gol sonrasında İsrail’in Filistin’e saldırısını destekleyen, bileğindeki yazıyı kameralara gösteren Antalyasporlu oyuncu Sagiv Jehezkel ülkesine gitti.

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor’a attığı gol sonrasındaki bileğindeki yazı ile İsrail’in Gazze’ye saldırısını desteklemişti. Jehezkel, bileğindeki mesajla İsrail’in Gazze’ye saldırısının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne 100 gün geçtiğini hatırlatmış, Davut yıldızının da yer aldığı çizim ile bu ayıba destek vermişti. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu nedeniyle gözaltına alınan 28 yaşındaki Jehezkel, “Kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için yapmadım.

Haberin Devamı

Savaşın bitmesini istiyorum” dedi. Antalyaspor yönetimi sınır dışı edilen oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için TFF, FIFA ve UEFA ile görüşüyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, “Üzerimize düşen neyse yapacağız. Sözleşme feshi için gerekli adımları atıyoruz” derken, Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere birçok kişi ve kurum İsrailli oyuncuyu paylaşımı için kınadı.

İSRAİL’DEN ÖZEL UÇAK GELDİ

Jehezkel’in daha önce Gaziantep (21 Ekim 2023) maçı öncesi Filistin için yapılacak saygı duruşuna katılmak istemediği için kadro dışı bırakıldığı da öğrenildi. Jehezkel sonra affedilmişti. Antalyaspor ve Türkiye’deki futbol kariyeri sona eren Jehezkel, İsrail Devleti’nin kendisi için Antalya’ya gönderdiği özel uçakla ülkesine döndü.

Haberin Devamı

İNSANLIK SUÇUNA DESTEK VEREN DE VAR

Başakşehir’in İsrailli oyuncusu Eden Karzev dışında, bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen Haim Revivo da paylaşımı ile vatandaşına destek verdi. Başakşehir kulübü Karzev için paylaşımı nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı. Karzev’in ifadesi alındı. Başakşehir’e Ocak 2023’te imza atan, 2027’ye kadar sözleşmesi bulunan Karzev’in gönderilmesi için de çalışmalar başladı.