Futbol Parçala aslanım
Paylaş
Parçala aslanım

Galatasaray, ait olduğu Şampiyonlar Ligi’nde 4 sezon aradan sonra yeniden sahada. Sarı-Kırmızılılar, Rams Park’ta saat 19.45’te başlayacak mücadelede Danimarka temsilcisi Kopenhag’ı konuk edecek.

Bugün Türkiye için yeniden Şampiyonlar Ligi müziği dinleme vakti. Galatasaray, 4 sezon aradan sonra ait olduğu yerde yeniden boy gösterecek. 10. kez elemeleri geçen ve 17. defa gruplara kalan Sarı-Kırmızılılar, A Grubu’ndaki ilk maçında Kopenhag’ı konuk edecek. Cim Bom, saat 19.45’te başlayacak ve Exxen’den yayınlanacak mücadelede Danimarka ekibini yıkıp, Devler Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Kritik karşılaşmayı Bulgar hakem Georgi Kabakov yönetecek. Bu sezon oynadığı 10 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 18 karşılaşmada ise tek mağlubiyet yaşadı. Breidablik, Sparta Prag ve Rakow’u eleyerek gruplara kalan Kopenhag, 8 haftası geride kalan Danimarka Ligi’nde 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile lider durumda.

Haberin Devamı

KOPENHAG İLE ÜÇÜNCÜ KEZ

Aslan, Danimarka temsilcisi Kopenhag ile daha önce iki kez karşılaşmıştı. Galatasaray, 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne konuk ettiği Kopenhag’ı 3-1 yenerken deplasmanda oynanan mücadeleden ise 1-0 mağlup ayrılmıştı.

HALİL HARİÇ EKSİK YOK

İsmi UEFA listesine yazılmayan Halil Dervişoğlu, bugünkü mücadelede görev yapamayacak. Bunun dışında Galatasaray, sahaya tam kadro çıkacak. Bireysel çalışmalarını tamamlayan Wilfried Zaha da kadroda olacak ve şans bekleyecek.

NELSSON’UN ESKİ TAKIMI

Galatasaray’da Victor Nelsson, eski takımına rakip oluyor. Sarı-Kırmızılılar, 24 yaşındaki Danimarkalı stoperi, 2021 yılında Kopenhag’dan kadrosuna katmıştı. Yine Kopenhag’ın kadrosunda bulunan eski Trabzonsporlu Cornelius’un ise hafif sakatlığı bulunuyor.

Haberin Devamı

BU İKİLİ CAN YAKAR

Kopenhag önünde gözler Mauro Icardi ile Dries Mertens üzerinde olacak. Son 6 maçta boş geçmeyip 8 gol atan Icardi, Sarı- Kırmızılıların en önemli hücum silahı olacak. Okan Buruk, Napoli formasıyla Devler Ligi’nde 34 maçta 16 gol ve 12 asistlik performans sergileyen Mertens’in de tecrübesine güveniyor.

CİM BOM HAZIR

Galatasaray, dün yaptığı idmanla kritik maçın hazırlıklarını tamamladı. Antrenmanda, Kopenhag maçının taktiği üzerinde duruldu. Sarı- Kırmızılı oyuncular, geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi kampa girmedi ve geceyi evlerinde geçirdi.

BAYERN-UNİTED KAPIŞACAK

Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu’nda bugün dev bir maç oynanacak. Bayern Münih, saat 22.00’de başlayacak karşılaşmada Manchester United’ı konuk edecek. Mücadele Exxen’den yayınlanacak.

FORMAT DEĞİŞECEK

Şampiyonlar Ligi, 32 takım ve 8 gruptan oluşan formatıyla bu sezon son kez düzenlenecek. UEFA, 2024-2025 sezonundan itibaren Devler Ligi’nde 36 takımlı sisteme geçileceğini duyurmuştu. Uygulanacak lig formatında takımlar, ilk aşamada 8 farklı ekiple 4 iç, 4 de dış saha maçı olmak üzere 8 mücadeleye çıkacak.

BİR PLANIMIZ VAR

Sarı-Kırmızılıların başarılı sol beki Angelino, önceliklerinin Devler Ligi’nde başarı olduğunu söyledi. Yıldız futbolcu, “İyi bir şekilde hazırlandığımızı düşünüyorum. Aklımızda bir plan var, umarım bunu sahada uygulayabiliriz. Biz, çok güçlü bir takımız. Avrupa’nın en iyileriyle oynamayı dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ZAHA MÜJDESİ

Buruk, Kopenhag maçı öncesi yeni transferin durumuna değindi. Genç teknik adam, “Zaha’yı kadroya alacağız. Şu anda oynayabilecek duruma geldi. Sanchez de oynayabilecek oyunculardan biri. Tam kadro olarak hazırız” ifadelerini kullandı.

GEÇEN SENEDEN HAYALİMİZDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nin hayalini geçtiğimiz sezon kurduklarını söyledi. Buruk, “Geçtiğimiz sene şampiyon olup bu sene oynama hayali kurduk. Galatasaray’ın tekrar Şampiyonlar Ligi’nde olması çok değerli. En büyük hedefimiz gruptan çıkmak. Her maç zor olacak, hepsini kazanmayı istememiz gerekiyor. Taraftarımızın desteğiyle, Galatasaray’ın bundan önce gösterdiği başarıları tekrar yaşatmak için çok önemli bir maça çıkıyoruz” dedi.

OKAN BURUK’UN ÖZEL GECESİ

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Kopenhag karşısına elinde bulunan rekoru geliştirmek için çıkacak. Genç teknik adam, Sarı-Kırmızılıların başında üst üste 5 Avrupa kupası maçı kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçmişti. 4’er galibiyeti olan Michael Skibbe ve Frank Rijkarad’ı geride bırakan Buruk, seriyi 6’ya çıkarmak istiyor.

Haberin Devamı