Futbol Santos dönemi
Paylaş
Santos dönemi

Beşiktaş, beklenmedik bir hamle yaptı ve Fernando Santos’un takımın başına getirildiğini açıkladı. 69 yaşındaki Portekizli teknik adam, bugün İstanbul’a gelecek. Santos, lisansı yetiştirilirse Çaykur Rize maçında takımın başında olacak.

Beşiktaş’ta yılan hikayesine dönen hoca arayışı nihayet son buldu. Siyah-beyazlılar, takımın başına Fernando Santos’un getirildiğini açıkladı. Solskjaer, Cannavaro, Genesio, Bronckhorst ve Lucescu gibi birçok isim gündeme gelmişti ancak yönetim sürpriz bir adayda karar kıldı.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, “Futbol A Takımımızın teknik direktörlüğüne Portekizli Fernando Santos getirilmiştir. Kendisine yeni evine hoş geldin diyoruz” ifadeleri kullanıldı. 69 yaşındaki hoca, bugün İstanbul’a gelecek. Siyah-beyazlı yönetim, Santos ile imzaları attıktan sonra yarın oynanacak Çaykur Rize maçına lisansını yetiştirmek için TFF’ye başvuracak.

SERT KURALLARI VAR

Fernando Santos’un pek başarılı olamadığı Polonya Milli Takımı’ndaki kuralları ses getirmişti. Portekizli teknik adamın dikkat çeken sert kuralları şöyle: “İkramiyeler ve primle ilgili konuşmak yasak. Futbolcular cep telefonu olmadan aynı masada yemek yiyecekler. Antrenmanda eğlenmek ve gülmek yasak.”

RONALDO’YU KADRO DIŞI BIRAKMIŞTI

Haberin Devamı

Santos’un, Portekiz Milli Takımı’nda iken Cristiano Ronaldo’yu hakkında çıkan tecavüz iddiların ardıdan kadro dışı bıraktığı iddialı edilmişti. Bu durum ülke çapında büyük ses getirirken tecrübeli teknik adam, durumun oyuncunun Real Madrid’den Juventus’a transfer sürecinden kaynaklı verilen geçici bir karar olduğunu açıklamıştı.

KARİYERİ PARLAK

Santos’un kariyerinde aldığı kupalar şöyle: Porto’da 1 lig şampiyonluğu, 2 kupa ve 2 Süper Kupa, AEK’da Yunanistan Kupası, Portekiz Milli Takımı’yla EURO 2016 şampiyonluğu ve 2019 Uluslar Ligi zaferi.