Futbol Yeni Malatyaspor ligde yok, 1. Lig 18 takımla oynanacak
Paylaş
Yeni Malatyaspor ligde yok, 1. Lig 18 takımla oynanacak

Trendyol 1. Lig'in 18 takımla oynanacağı açıklandı. Yeni Malatyaspor'un lige devam edemeyecek şartlara sahip olmasından ötürü bu sene ligde olmayacağı belirtildi.

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi gerçekleşti. Yeni Malatyaspor’un ligden çekilmesi ile birlikte bu sezon 18 takımın mücadele edeceği lig 11 Ağustos’ta başlayacak.

Haberin Devamı

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Fikstür çekimine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyon yetkilileri ve 1. Lig kulüplerinin yöneticileri katıldı.

2023-2024 Trendyol 1. Lig sezon planlamasına göre 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak olan ligin ilk yarısı 22, 23 ve 24 Aralık tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Ligin ikinci yarısı 12 Ocak’ta oynanacak müsabakalar ile başlayacak ve normal sezon 12 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 haftalık play-off dönemi olacak. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden dolayı 28. hafta maçları 2, 3 ve 4 Nisan 2024 tarihinde hafta içi oynanacak. Geçtiğimiz sezon deprem nedeniyle ligden çekilen Yeni Malatyaspor Kulübü'nün, TFF tarafından yapılan inceleme sonrası lige devam edememesi şartlarını kabul ederek, lig 18 takımlı oynanacak. 2 takımın doğrudan Süper Lig’e yükseleceği 1. Lig’de 1 takım da play-off maçları sonrası belirlenecek.

Haberin Devamı

Büyükekşi: "Amacımız Anadolu kulüplerinin maçlarını tribünlerde daha fazla seyirci izlemesi"
Kura çekiminde konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futboluna güveni tüm paydaşlarla inşa etmeye çalıştıklarını aktararak, "Trendyol ile yeni bir anlaşma yaptık. Liglerimizin adı Trendyol oldu. Önümüzdeki sezon ülkemizin dört bir yanından takımlar mücadele edecek. İnşallah keyifli bir sezon yaşayacağız. Geçtiğimiz sezon büyük bir heyecana şahit olduk. 11 Ağustos’ta 61. sezonuna 'merhaba' diyecek. Bu sezonki hedefimiz dolu tribünler önünde centilmence oynanması ve büyük bir heyecan şahit olması. Ligimizin marka değerinin çok daha yukarılara çıkmasını arzu ediyoruz. 1. Lig bizim için Anadolu demek. Futbol coşkusunun her noktasına yayılması demek. Bu vizyonla geçen hafta ilk defa TFF inovasyon yarışması düzenledik. Amacımız Anadolu kulüplerinin maçlarını tribünlerde daha fazla seyirci izlemesi. Trendyol ile yaptığımız isim sponsorluğu anlaşması inşallah kulüplerimize nefes aldıracak. Ligimizdeki tüm kulüplerimizin, futbolcusundan, teknik adamına, yöneticisinden taraftarına omuz omuza vermesi gerekiyor. Ligimizin tüm taraftarlarına seslenmek istiyorum; taraftarsız futbol olmaz, lütfen tribünleri dolduralım. Sizlerin coşkusu ile oynamak her takımı daha fazla güçlendirecek. TFF olarak adil, şeffaf ve eşit bir yönetim anlatmaya çalışıyoruz. Türk futboluna güveni tüm paydaşlarımızla inşa etmeye çalışıyoruz. Futbol akademimizde yetiştirdiğimiz çocuklardan dünya çapında oyuncular çıkartmak istiyoruz. Ligimizin yeni sezonu hayırlı olsun. Kocaelispor, Çorum FK ve Şanlıurfaspor’a ‘hoş geldiniz’ diyorum, tüm kulüplerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çekiminde aynı stadyumu paylaşacak takımların da maçları bu uygulamaya göre hesaplandı.

Haberin Devamı

1. Lig’de ilk hafta maçları şöyle:

Gençlerbirliği - Ümraniyespor
Şanlıurfaspor -Altay
Boluspor - Adanaspor
Ankara Keçiörengücü - Eyüpspor
Kocaelispor - Manisa FK
Tuzlaspor - Çorum FK
Erzurumspor - Bandırmaspor
Göztepe - Sakaryaspor
Giresunspor - Bodrumspor

Haberin Devamı