Futbol Yılın finali süper olsun
Paylaş
Yılın finali süper olsun

Pazar günkü derbide futbol anlamında hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe ile Galatasaray, Riyad’da bu kez Süper Kupa finalinde kapışacak. Taraftarlar, kora kor bir mücadele izleyip 2023’ü futbol resitaliyle uğurlamayı dört gözle bekliyor.

Türk futbolu, 2023’e görkemli bir veda yapacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.45’te başlayacak. Abdulkadir Bitigen’in yöneteceği dev derbi, Atv’den naklen yayınlanacak. 2006’dan beri Süper Kupa ismiyle yapılan organizasyonda Galatasaray 7, Fenerbahçe ise 4. kez kupayı müzesine götürmek için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

Ligde rakiplerine fark atıp zirveyi paylaşan iki ezeli rakip, geçtiğimiz pazar günü karşı karşıya gelmiş ve mücadelede gol sesi çıkmamıştı. Maç boyu sadece 1 isabetli şutun atıldığı derbi, herkeste hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak bu kez beklenti yüksek. Futbolseverler, kora kor bir mücadele izleyip 2023’ü futbol resitaliyle uğurlamayı dört gözle bekliyor.

BURUK İLK PEŞİNDE

Okan Buruk, hocalık kariyerinin ilk Süper Kupa şampiyonluğunu yaşamak için kulübede olacak. 2021’de Başakşehir’in başında final gören genç hoca, kupayı Trabzonspor’a kaptırmıştı. İsmail Kartal ise 2014’te Fenerbahçe’nin hocası olarak, Galatasaray’ı penaltılarda 3-2 mağlup ederek kupa sevinci yaşamıştı.

5. KEZ YURT DIŞI

Süper Kupa finali, 5. kez yurt dışında düzenlenecek. Yeni adıyla 2006-2007 sezonunda düzenlenmeye başlayan organizasyonda ilk üç final sırasıyla Almanya’nın Frankfurt, Köln ve Duisburg şehirlerinde oynanmıştı. 2021-2022 sezonunda ise Süper Kupa finaline Katar’ın başkenti Doha ev sahipliği yapmıştı. Bu dört maçta Beşiktaş 2, Fenerbahçe ile Galatasaray ise 1’er şampiyonluk yaşamıştı.

Haberin Devamı

HAK EDEN KAZANSIN

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa’yı hak edenin kazanmasını temenni etti. Büyükekşi, “Fair-Play içinde, güzel bir maç olmasını istiyoruz. İnşallah güzel bir futbol oynanır. Neticesinde kupa olduğundan mutlaka kazanan bir takım çıkacak. Hak edenin kazanacağı bir karşılaşma olsun” ifadelerini kullandı.

ÇOK ÖZEL DAVETLİLER

TFF, dev finale birçok davetli götürdü. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile milletvekilleri, A Milli Takım’ın hocası Montella ve eski futbolcular da maçı statta takip edecek.

100. YIL COŞKUSU

Final öncesi statta Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için özel bir tören düzenlenecek. Ses ve ışık gösterileri eşliğinde birçok sanatçı sahne alacak. Norm Ender, 100. Yıl Marşı’nı seslendirecek. Ayrıca 100 kişilik ekiple Türk bayrağı, Atatürk posteri ve kulüp armaları açılacak.

Haberin Devamı

YERDEN KALKMADILAR

Fenerbahçe’de teknik patron İsmail Kartal’ın hedefinde ezeli rakipleri vardı. Pazar günkü derbiye atıfta bulunan deneyimli hoca, sarıkırmızılıların 60-65. dakikadan sonra yerden kalkmadığını söyledi. Kartal, Süper Kupa için de “Yılı kupayla kapatmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Dzeko’ya sorulan Icardi sorusu önce çevrilmedi. Ancak Boşnak futbolcu ısrar edince çeviri yapıldı ve Dzeko, “Bana göre sahada olanlar sahada kalmalı. Aramızda bir problem varmış gibi yansıtmaya çalışıyor ama doğru değil” dedi.

ICARDİ KARARI BUGÜN!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Icardi’nin derbide oynayıp oynamayacağına bugün karar vereceklerini söyledi. Yıldız futbolcunun maskeyle oynamak istediğini belirten genç hoca, “Burnunda problem var. Doktor, son kontrolü yapacak. Derbide Fenerbahçe çok geride bekledi. Fred’in olması işleri değiştirir. Umarım iyi bir maç olur, kazanmaya geldik” derken Muslera ise “Galatasaray her zaman finallerde oynamalıdır. Çok büyük bir maç olacağını düşünüyoruz. Ona göre hazırlık yaptık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı