Spor Galatasaray-Fenerbahçe finalleri futbola doyurur

Galatasaray-Fenerbahçe finalleri futbola doyurur

Paylaş
Galatasaray-Fenerbahçe finalleri futbola doyurur

Fenerbahçe puan kaybetti, Galatasaray kazandı. Zirvede yerler değişti. Ancak önemli olan ligin son haftasına kimin lider gireceği. Süper Kupa, Ziraat Türkiye Kupası’nda muhtemel bir Galatasaray-Fenerbahçe finali taraftarı derbiye doyuracak. Belki de bu kadar çok derbi stresi de azaltacak.

ALANYA BERABERLİĞİ HOCAYA YAZAR

Haberin Devamı

İsmail Kartal her hafta, “Sonuçta biz lideriz” diye kendini savunuyordu. Şimdi lider de değil, taraftar Kartal’ı hedef aldı. Bir kaos yaklaşıyor mu?

COŞKUN TÜRK: Bu sözleri üzerine defalarca ‘Liderlik de gider’ diye uyarılarda bulunmuştum. Söylem değil, eylem başarı getiriyor. Haftalardır görünen bir aksaklık (6-8 sorunu) düzeltilmediği için liderdik gitti. Kaos yaşanmaz. Avrupa’da 6-1 yenildikten sonra da kaos yaşanmadı.

FAİK GÜRSES: Sezon başından bu yana ben dahil İsmail hocanın bir B planı olmadığından dem vuruyorduk. Sezon sonu geliyor hala ilk 11 ve değişiklik sorunları çözüme kavuşamamış. Alanyaspor beraberliği elbette bu yüzden hocaya yazar.

ŞORAY UZUN: Bir kaostan bahsetmek için henüz çok erken. Ligin yarısını daha yeni geçtik. Lider olmak değil, lider kalmak önemli. Bu işin gerçeği sezonun son maçını kimin lider bitirdiğidir. Taraftar tabii ki kızgın olacak. Hangi taraftar olursa olsun muhakkak bir tepki gösterecektir. Buna katlanamayan gitsin az ötede oynasın o zaman.

Haberin Devamı

KARTAL’IN EZBER BOZMASI GEREK

Serdar Dursun apar topar alındı, tribüne gönderildi. Gitsin denilen Ryan Kent son maçta kurtarıcı olarak sahada. Fener’de forma adaleti yeniden tartışılıyor. Ne dersiniz?

COŞKUN TÜRK: Dakikalarla ölçülebilecek forma için adalet tartışması yapmam. Yanlış olan, ısrarla göndermeye çalıştığın Kent’i son 6-7 dakikada oyuna almak. Yanlış olan İsmail Yüksek’i çıkardığında, alternatif bulamamak. Bunun nedeni de Crespo ve Lincoln’ü gönderip oraya takviye yapmamak.

FAİK GÜRSES: Başta İsmail Kartal olmak üzere teknik ekibin kafası karışık. Bu çok net. Umut Nayir yollanırken bu bariz biçimde yaşandı. Tam bir çıkmaz. Halbuki şahane bir kadro, muazzam bir şekilde yönetilebilinirdi. Haftalar ilerledikçe kafa daha çok karışırsa.... O zaman ‘Eyvah Eyvah’ filmini seyredebiliriz.

ŞORAY UZUN: Batshuayi’nin form düzeyi bu kadar yüksekken Dzeko ısrarını, Tadic her maç vasat oynarken formu üst düzey olan İrfan Can Kahveci’nin yedek kulübesinde oturmasını hiç anlamıyorum. Hep aynı adamı çıkartıp yerine de hep aynı adamı oyuna almak ne demek? Forma adaletinden ziyade, İsmail Kartal’ın artık ‘ezber bozması’ gerekiyor. Başarı biraz da risk almakla olur. Taraftar kadroyu da, değişiklikleri de daha iyi yorumluyor. Serdar Dursun olayını hiç anlamış değilim. Serdar zaten ‘Dursun’du...

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON MAÇTA ÇÖZÜLÜR

Şampiyonluk Galatasaray ve Fenerbahçe’nin lig sonundaki maçına kalacak gibi görünüyor. Kupada iki takımın finalde karşılaşması da muhtemel. Ve Süper Kupa. Bu kadar çok derbi gerginliği mi artırır, kaliteyi mi?

COŞKUN TÜRK: Öncelikle iki takım da kalan 13 maçta puan kaybedecektir, ancak aralarında bir kopma olacağını düşünmüyorum. Şu an görünen şampiyonluk düğümü lig sonundaki maçta çözülecek gibi. İki takımın 3 kupa için final maçları yapabilecek olması ihtimali zaten bu sezonun özeti.

ŞORAY UZUN: Benim görüşüm; bu kadar derbinin kesinlikle kaliteyi artıracağı yönünde. Lig finali, Süper Kupa ve olursa Türkiye Kupası finali. Daha ne olsun? Bir futbolsever için tüm bunlar gerçek birer şölen. Yılda iki maçın gerginliği fazla oluyor. Bu kadar sık karşılaşmak gerginliği de azaltacaktır. İki takım için de olabilecek kayıpları telafi etme şansı olacak. Derbinin adı bile çok güzel ve heyecan veriyor.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: İki takım birbirleri ile karşılaşmasa da gerginlik yıllardır sürüyor. Bu ikilinin dışında kalan takımların şampiyonluk mücadelesi olmadığından Fenerbahçe veya Galatasaray’ın duble yapması bile mümkün. Tabii bir de Süper Kupa bilmecesi var. O da üçüncü kupa yolda diyebiliriz.

BARIŞ’IN CENTİLMENLİĞİ KEŞKE BULAŞICI OLSA

Barış Alper, bir pozisyonda topun kendisinden çıktığını söyledi, alkışlandı. Skor 2-0 olmasa aynı hareketi yapar mıydı? Neden eleştirmek ve alkışlamakta bu kadar ölçüsüzüz?

ŞORAY UZUN: İstanbul, Trabzon karşısında galip durumda olsaydı sahadan çekilir miydi? Bilemiyorum. Barış takımı mağlup durumda olsaydı ne yapardı? Bilemiyorum. Zamanında Semih Kaya da benzer pozisyonda, üstelik yanlış hatırlamıyorsam maç berabereyken aynı centilmenliği göstermişti. Diğer takımlardan da benzer sportmenlik örnekleri gördük. Ne diyelim; Allah sayılarını çoğaltsın. Haddinden fazla çirkeflik ve gerilim var zaten. Bu tür güzellikler çölde vaha gibi.

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Takip edeceğiz. Yaptığı hoş bir hareket ve devam ettirirse bu davranışlarını Türk sporu çok önemli bir isim kazanacaktır. Ölçüsüz olmamız özellikle de sosyal medyada ülkemizin gerçeği maalesef.

FAİK GÜRSES: O kadar büyük egoya sahibiz ki, millet olarak doğruyu söylesek bile yağcılık yapıyor diyecek kadar alçalabiliyoruz. Büyük ihtimalle Galatasaray taraftarı da Barış’a kızmıştır. Ne gereği var buna diyerek!

BEŞİKTAŞ’TA GELECEĞE YATIRIM GÖRÜNMÜYOR

Beşiktaş yeni transferleriyle Kayseri’de sahaya çıktı, maç golsüz bitti. Bir maçla değerlendirme olmaz ama Beşiktaş gerçekten gelecek sezona mı hazırlanıyor?

FAİK GÜRSES: Bu kadrodaki çapaklar temizlenmezse gelecek sene için daha güçlü bir kadro kurulması gerekecek. O kadar çok gönderilecek oyuncu var ki. En acı tarafı, alan da, kiralayan da pişman. Beşiktaş bunları nereden bulup aldı inanasım gelmiyor.

COŞKUN TÜRK: Doğal olan da bu. Gelecek sezona hazırlanırken, tek hedef Türkiye Kupası için de sonuna kadar savaşacak. Yenilere de zaman lazım.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş bu sezonu bir toparlasın da gelecek sezona hazırlansın. Gelecek sezonluk pek bir şey göremiyorum ben. Santos (Faik abinin deyimiyle Mister) günü kurtarma derdinde. Trabzon’u yenip Kayseri’ye puan veriyorsun. Üç forvet başladığın maç berabere giderken 66. dakikada Cenk’i oyundan alıyorsun. Son maçların golcüsü Semih’i sağ açığa alıyorsun. Yeni transferler; dediğiniz gibi, henüz ilk maç ama bu arkadaşların gelecek sezon yatırımı olduğunu söylemek çok zor.

TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİ

Trabzonspor, Hatayspor’u yenerek kötü gidişi durdurdu. Bir seri yakalar mı, bu kadro güven verdi mi?

FAİK GÜRSES: Onuachu gelirse dertler biraz olsun diner. Hatay galibiyeti moral getirdi. Son 10 dakika Hatay beraberliği bulacaktı neredeyse. Bir hocanın, “Takımdan gitmek isteyenler var” cümlesi açık bir yeniden yapılanmayı gerektiriyor. 

ŞORAY UZUN: Maç yazımda da belirttim; Hatay önünde Berat ve Mendy’nin uyumu çok iyiydi. Bardhi çok istekliydi. Trezeguet, Afrika Kupası’ndan çok formda döndü. Meunier çok iyi transfer. Kim bulduysa helal olsun. Meunier de sanki Trabzonlu olmayı beklemiş. Böyle devam ederse resmen takımın unutulmazları arasında olur. Onuachu da gelince bu kadro sadece bana değil herkese güven verir. Trabzon’un bir seri yakalaması kimseyi şaşırtmamalı.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor da Beşiktaş gibi. Kötü gidişi durdurdu ama sezon sonuna kadar bu istikrarsız sonuçlar devam edecek. Bu bölümde de Türkiye Kupası için sonuna kadar savaşacak.