Spor Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe üst üste 6. kez şampiyon

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe üst üste 6. kez şampiyon

Paylaş
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe üst üste 6. kez şampiyon

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final maçında Fenerbahçe deplasmanda Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin'i 80-56 yenerek seride 3-0 öne geçti ve üst üste 6. kez şampiyon oldu.

Çukurova Basketbol, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 3'üncü maçında Fenerbahçe Alagöz Holding ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynandı. Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol deplasmanından 80-56'lık skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Alagöz Holding seride durumu 3-0'a getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe Alagöz Holding, bu sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 35 maçın tamamından galip ayrıldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol'u mağlup etmesinin ardından ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 6'ncı şampiyonluğunu elde etti. Sarı-lacivertliler toplamda 18'inci kez organizasyonu zirvede tamamladı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Çukurova Basketbol'u konuk ettiği ilk 2 maçtan galip ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler final serisi mücadelelerini 99-76 ve 86-64'lük skorlarla üstün tamamlamıştı.

Fenerbahçe Alagöz Holding bu sezon daha önce FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası ve EuroLeague Women'da şampiyonluğa ulaşmıştı. Sarı-lacivertliler, bu sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı tüm maçları kazanma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

ÇUKUROVA BASKETBOL - FENERBAHÇE: 56-80

1. ÇEYREK SONUCU: 17-21
2. ÇEYREK SONUCU: 30-38
3. ÇEYREK SONUCU: 42-62