Spor Okan Buruk onay verdi! Cimbom'a yıldız isim geliyor

Okan Buruk onay verdi! Cimbom'a yıldız isim geliyor

Paylaş
Okan Buruk onay verdi! Cimbom'a yıldız isim geliyor

Sezon başı birçok yıldız futbolcuyu kadrosuna katan Galatasaray, gelecek sezon transfer çalışmaları için de düğmeye bastı. Sarı-kırmızılı ekibin transfer listesine eklediği dünya yıldızı belli oldu.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefliyor. Sarı-kırmızılılar öte yandan da gelecek sezon transfer planlamalarına başladı. Galatasaraylı kurmaylar, dünya yıldızı futbolcuyu transfer listesine eklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

AVRUPA'DA ZİRVEDE

Galatasaray, Avrupa’nın en değerli 10 liginde bu sezon maç başına en fazla başarılı kilit pas veren takımlar sıralamasında ilk basamakta yer aldı.

Comparisonator Türkçe’nin karşılaştırmasına göre, sarı-kırmızılılar, 7.33’lük bir ortalama tuttururken, 6.94 pasla PSV Eindhoven, 6.48 ile de Benfica takip etti. Bu ekipleri sırasıyla şu takımlar takip etti: PSG, Bayern Münih, Ajax, Manchester City, Porto, Brighton, Barcelona.

G.SARAY'DA İKİ AYRILIK

Galatasaray, sezon sonunda kadrosundaki iki sol bekiyle yolları ayırma kararı aldı. Forma bulmakta zorlanan Emre Taşdemir'in yanı sıra ligden çekilen Hatay'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan, ancak beklentilerin altında kalan Adekugbe'ya yeni bir teklif yapılmayacağı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki sezon da Kazımcan Karataş'la rotasyona devam edecek. İlk 11'e ise çok önemli bir sol bek transferi yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

MİDTSJÖ KARARI BELLİ OLDU

Yaşadığı sakatlık sonrası toparlanmakta zorlanınca gözden düşen Fredrik Midtsjö, son haftalardaki çıkışıyla bir anlamda kendi kaderini kendi çizmiş oldu. Teknik direktör Okan Buruk'un, Norveçli orta sahayı önümüzdeki sezon da mutlaka kadrosunda görmek istediği belirtiliyor. Takımda özellikle orta saha düştüğü anlarda Buruk'un takviye olarak oyuna aldığı 29 yaşındaki futbolcu hem savunmaya verdiği katkı hem de atakları organize etmesiyle yeniden göze girmeyi başardı.

DÜNYA YILDIZINI RADARINA ALDI

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlayan sarı-kırmızılı takımın Milan'ın 10 numaralı futbolcusu Brahim Diaz'ı izlediği öğrenildi. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Milan-Inter karşılaşmasını San Siro'da takip eden teknik direktör Okan Buruk ve futbol direktörü Cenk Ergün'ün Diaz'ı yakın markaja aldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

ZANİOLO'NUN PARASIYLA ALINACAK

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Roma'dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo'ya İtalya'dan birçok kulübün ilgisi bulunuyor.

Serie A ekiplerinden Milan ve Juventus'un sezon sonunda sarı-kırmızılı kulübün kapısını çalması bekleniyor. Zaniolo'dan 30 milyon euro gelir bekleyen Aslan, İtalyan oyuncunun satılması halinde Diaz için harekete geçecek.

Haberin Devamı

Brahim Diaz, satın alma opsiyonuyla birlikte Real Madrid tarafından Milan'a kiralandı. İtalyan ekibi, genç yıldızın 22 milyon euroluk satın i alma opsiyonunu henüz kullanmadı. Diaz'ın sezon sonunda Real Madrid'e geri dönmesi bekleniyor. İspanyol oyuncunun hem Milan hem de Real Madrid'deki geleceğini yakından takip eden Galatasaray, uygun ortamın oluşması halinde devreye girecek.

Bu sezon Milan forması altında 40 maça çıkan yıldız 10 numara, 6 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.