Spor Süper Kupa maçı ertelenecek mi? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman? Fenerbahçe TFF’ye başvuru

Süper Kupa maçı ertelenecek mi? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman? Fenerbahçe TFF’ye başvuru

Paylaş
Süper Kupa maçı ertelenecek mi? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman? Fenerbahçe TFF’ye başvuru

Süper Kupa maçı için futbol severlerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Haftalar öncesinde oynanması gereken maç Suudi Arabistan’da çıkan kriz nedeniyle oynanamamıştı. Uzun süren belirsizliğin ardından Galatasaray ev Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa final maçının 7 Nisan’da oynanmasına karar verildi. Mücadele için kısa süre kalırken bu sefer de Fenerbahçe maçın ertelenmesi için TFF’ye başvuruda bulundu. Peki, Süper Kupa maçı ertelenecek mi? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman? İşte detaylar…

2023 Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak. Ancak yılan hikayesine dönen maç tarihinde yeni bir değişiklik olması söz konusu. Zira Sarı lacivertli ekip Nisan ayında Konferans Ligi çeyrek finali maçına çıkacak. Bu durumda Galatasaray’ın tavrı ve TFF’nin vereceği karar merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE TFF’YE RESMİ BAŞVURUDA BULUNDU

Fenerbahçe, 7 Nisan'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali’nin ertelenmesi ve maçın mayıs ayında oynatılması için TFF’ye resmen başvuruda bulundu.

Sarı lacivertli ekip buna gerekçe olarak ise 11 Nisan’da Olympiakos ile oynanacak UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final maçını gösterdi. Bununla birlikte Yunanistan ekibinin 14 Nisan'da PAOK ile oynayacağı maç federasyon tarafından ileri bir tarihe ertelenmişti.

GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN?

Şanlıurfaspor Başkanı Haşim İzol, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan son bilgi Süper Kupa maçının 7 Nisan Pazar tarihinden bir gün önce 6 Nisan Cumartesi günü oynanması. Süper Kupa maçının 6 Nisan Cumartesi günü oynanması muhtemel." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'IN TAVRI NE OLACAK?

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının ertelenmesi yönündeki talebinin ardından gözler Galatasaray'a çevrildi.

Sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, konuyla ilgili "TFF bir tarih açıkladı. 7 Nisan'da, Urfa'da oynanacak. Bütün hazırlıklar da buna göre yapıldı. Urfalı arkadaşlar da 'Bekliyoruz' diye açıkladı. Son derece heyecanlılar. Bundan sonraki gelişmeler TFF'nin inisiyatifindedir. Kulübüme iletilmiş herhangi bir çağrı yoktur. Bize iletilen, 7 Nisan'da oynanacağı şeklindedir. Galatasaray'ın bir yönetimi var, böyle bir talep geldiğinde değerlendirme yapılacaktır. TFF, bunu Galatasaray'a sorarken gerekçesiyle soracaktır. Ne kadar uygun ve adil olduğuyla ilgili değerlendirme yapılacak." şeklinde konuştu.