Spor Transfer piyasasını alt üst etmişti! Erdi Demir şimdilerde donör bekliyor

Transfer piyasasını alt üst etmişti! Erdi Demir şimdilerde donör bekliyor

Paylaş
Transfer piyasasını alt üst etmişti! Erdi Demir şimdilerde donör bekliyor

Yıldız olarak parlamaya başladığı zaman dönemin en yüksek transfer ücretiyle Fenerbahçe’nin yolunu tutan ve Rıdvan, Tanju gibi isimlerle transfer piyasasını allak bullak eden Erdi Demir şimdilerde sağlık sorunu ile boğuşuyor. Erdi Demir, uygun donör bulunduğu anda ameliyat masasına yatacak.

Faik Gürses/ Driplinge başladığı zaman o sarıdan kumrala dönen saçlarıyla Veliefendi’de rekora hazırlanan bir taydan farksızdı. 1964 yılında “Merhaba dünya” dediği zaman şöhretin en yükseğine çıkacağı tahmin bile edilemezdi. Altay’da uzun süre oynadı ve yıldız olarak parlamaya başladığı zaman en yüksek transfer ücretiyle Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. O dönem Rıdvan, Tanju bir de Erdi transfer piyasasını allak bullak eden üçlü olarak tarihe geçti. 1987 yılında başlayan Fenerbahçe macerasında Veselinoviç’in 103 gollü rekor şampiyonluğunda o da vardı. Anlatmaya çalıştığım şimdilerde sağlık sorunu ile boğuşan Erdi Demir. Tedavisine büyük bir titizlikle devam ediliyor. Karaciğer nakli gerekiyor, uygun donör bulunduğu anda ameliyat masasına yatacak ve belki de en güçlü hali ile yeniden, “Merhaba dünya” diyecek.

Haberin Devamı

RIDVAN OĞLUNA ADINI VERDİ

İşte dönemin en yüksek hızına ulaşan, Rıdvan’ın bile, “Seni oğluma vereceğim isimle yaşatacağım” dediği o Erdi hayata yeni çalım atmaya hazırlanıyor. Altay, Fenerbahçe, Sarıyer, Soma Linyit, Beylerbeyi derken 1999’da kendini emekliye ayıran, kısa bir süre teknik adamlık yapan Erdi’nin hikayesi şimdilerde roman yazılacak kadar sayfalar dolusu anı ile bütünleşiyor. Hayatında kompleksi organlarına sokmamış, yaşadığı bohem hayatıyla kimseye yük olmamış, kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlara eldekini, avuçtakini teslim edip reklamını bile yaşamından çıkartan o Erdi. Hastalığını bile kimseye söylemeyecek kadar yüreğine taş basan Erdi’ye şimdilerde, “Geçmiş olsun” diyecek o kadar az insan var ki. Transferinde resme girmek için birbirini itenler yok yanında. Hayat böyle işte.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE CAMİASI BÜYÜKTÜR

Yıllar önce telefonum çalmıştı. Arayan şimdilerde adı hala yaşayan İstanbul’un en büyük müzik holünün sahibi rahmetli Güney Tuncel’di. Günay Ağabey top arkadaşımızdı. Bana “Puşkaş Ergun (Öztuna) çok hasta sen CNN Türk’te bir-iki kelam edersen ona sahip çıkarlar” demişti. Gerçekten de öyle oldu. İlker Yasin’in sunduğu programda Ergun Ağabey’in yaşama tutunması için destek olunmasını söylemiştim. Anında Fenerbahçe Koleji Müdürü, Aziz Yıldırım ve yöneticileri sahip çıkmışlardı. Şimdi kimseden bir şey istemeyecek kadar içine kapanık, borç verdiği arkadaşından parasını alamadığı için bir şey belli etmeyen Erdi’ye sahip çıkmanın tam vakti. Fenerbahçe sahilindeki arkadaşları ona destek olmaya devam ediyor. Beşiktaşlı Erdal Diktaş diyor ki: “Hastalığını uzun süre saklamış. Kimseye bir şey dememiş. Uzun süre yanımıza uğramadığı için arayıp sorunca öğrendik. Erdi gibisi çok az gelir. Fenerbahçe’nin ileri gelenleri arayıp sorarsa iyileşme süreci daha da çabuklaşır.” Masa arkadaşları Yavuz, Bülent, Gürcan da Erdal Diktaş’ın çağrısı ile sağa, sola haber vermişler. Erdi’ye yeni bir soluk vermek için kollar sıvandı. Haydi dostlar sıra sizde.