Ekonomi Sürü büyüdükçe destek azalacak

Sürü büyüdükçe destek azalacak

Paylaş
Sürü büyüdükçe destek azalacak

2010 yılı hayvancılık destekleri belli oldu. Karara göre sığır, manda, koyun, keçi, suni tohumlama ile buzağılara hayvan başı destek verilecek

Karar yürürlüğe girdi

Hayvancılığın desteklenmesi ile ilgili hususlar açıklandı. Üreticilere 2010 için verilecek desteklerin belirtildiği Bakanlar Kurulu Kararı, yürürlüğe girdi.

Karara göre, hayvan kayıt sistemine ve soykütüğüönsoykütüğüne kayıtlı, kültür ırkı veya kültür ırkı melezi en az beş baş anaç sığıra sahip, ulusal düzeyde üst örgütlenmesini tamamlamış bir hayvancılık örgütüne üye olan yetiştiricilere hayvan başına destek ödenecek.

Hayvan kayıt sistemine kayıtlı dişi mandaya sahip olan yetiştiricilere de ödeme yapılacak.

Tek işletme sayılacak

Anaç sığır başına, 200 başa kadar tam, 200 baş ile 500 baş arası için fiyatın yüzde 50’si, 500 baş ve üzeri için ise fiyatın yüzde 25’i kadar ödeme yapılacak. Kooperatifler Kanunu’na göre kurulmuş olan ve hayvancılık yapan tarım işletmeleri tek işletme kabul edilecek.

Buna göre, hayvan başına anaç sığır için 225 TL, anaç manda için 250 TL, sığır soykütüğü için ek 50 TL ödenecek. Soykütüğü-önsoykütüğü sistemi veri tabanına kayıtlı suni tohumlamayla doğan tüm buzağılar için dişilerine aşı yaptırmak şartıyla hayvan başına 60 TL verilecek.

Haberin Devamı