Sağlık Swarovski taşlı varis çorabı üretildi

Swarovski taşlı varis çorabı üretildi

Paylaş
Swarovski taşlı varis çorabı üretildi

Varisi önlemek ve tedavi etmek için kullanılan varis çorapları, swarovski taşlarla süslenerek estetik hale getirildi.

Elsa Ortopedi Firması Yöneticisi Hüseyin Yaraneri, yaptığı yazılı açıklamada, giyilmesi zor, estetikten uzak klasik varis çoraplarının yerini, bugünün moda anlayışı ile tasarlanan ve üretilen çoraplara bıraktığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kadınların artık varis çoraplarında estetiğe çok önem verdiğini ifade eden Yaraneri, üretimi Almanya’da yapılan ve Türkiye’de de bulunan "Mediven Varis" çoraplarında isteyene swarovski taşı bile işlenebildiğini belirtti.

Hüseyin Yaraneri, şöyle devam etti:
"Varis çoraplarında artık hem tıbbı anlamda, hem de estetik anlamda çok şey değişti. İsteyen kadınların varis çoraplarına fonksiyonu etkilemeyecek şekilde swarovski taş işlenebiliyor. Bu da çoraplara son derece şıklık katan bir özellik. Swarovski isteğe bağlı olmakla beraber, dizüstü varis çoraplarının baldır kısmında silikon ve dantel ise standart olarak kullanılıyor."

Yaraneri, varis çoraplarına 3 farklı modelde swarovski taşı ilave edildiğini belirterek, çorapların seçilen taşın modeline göre 50 ile 70 TL arasında değiştiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çorapların 10 günde hastaya teslim edildiğini kaydeden Yaraneri, şunları kaydetti:
"Diz altı, külotlu, üst bacağa kadar çıkabilen ve varisin boyutuna göre kalp damar cerrahisi uzmanları tarafından verilen bu çoraplar, aynı zamanda hareketli yaşam tarzını da etkilemiyor. Şeffaf, hava geçiren, esnek, giyimi kolay olan yeni nesil tıbbi basınçlı çoraplar sadece varis için değil, hamilelere, seyahat edenlere, uzun süre ayakta kalanlara, şeker hastalarına, mantarı ve ayağında enfeksiyonu olanlara da öneriliyor. Ayrıca bu çoraplar clima comfort özellikleri nedeni ile terletmiyor. Makinede yıkanabilir ve kurutulabilir olan bu çoraplar, geniş renk, beden ve model seçenekleri ile kadınların estetik anlayışına da hitap ediyor."

-"VARİS ÇORAPLARI ARTIK HAYATI KISITLAMIYOR"-

Amerikan Hastanesi Damar Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas da klasik varis çoraplarının yerini kademeli basınçlı çorapların aldığını ve varis çoraplarının artık hayatı kısıtlamadığını belirtti.

Varisin, bir toplardamar hastalığı olduğunu anlatan Barlas, daha çok alt bacakta görülen varisin estetik açıdan da istenmeyen görüntülere neden olduğunu kaydetti.

Barlas, tıbbi basınçlı çorapların varisin önlenmesinde ve tedavisinde önemli yer tuttuğuna işaret ederek, şunları anlattı:
"Varis çorabı denilince akla gelen sık ve sert dokumalı çoraplar günümüzde hem tasarım olarak hem de tıbbı olarak çok aşama kaydetti. Aşırı kalınlıkları, sık ve sert dokumaları yüzünden cildin havalanmasına engel olmaları, çok zor giyilebilmeleri, lastik bölgelerinin ciltte yara yapması, farklı bölgelere farklı basınç uygulayamamaları, estetikten çok uzak olmaları gibi nedenler yüzünden insanlar, klasik varis çoraplarından yıllardır uzak durmaya çalışmış, kullanmak durumunda olanların ise yaşamları ciddi derecede kısıtlanmıştır.

Haberin Devamı

Eski varis çoraplarının yerini alan günümüz kademeli basınçlı çorapları ise tüm bu olumsuz ögeleri ortadan kaldırmıştır. Gerek kullanılan malzemeler, gerek kullanılan örgü ve üretim teknikleri, bu yeni çorapları çok daha rahat kullanılabilir hale getirmiştir. Diz altı, diz üstü, kasık, külotlu, açık ve kapalı parmak gibi modeller üretilmiştir. Eski varis çoraplarının yerini alan bu günün kademeli basınçlı çorapları ven ve lenf damar hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde, gebelik sırasında ve uzun süreli yolculuklarda kullanılmaktadır."

Haberin Devamı

-"UZUN YOLCULUĞA DİKKAT"-

Barlas, uzun süre oturmanın, bacak venlerinde kanın göllenmesine yol açabileceğine dikkati çekerek, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Göllenen bu kanın pıhtılaşma olasılığı yüksektir. Buna derin venöz tromboz veya toplumda bilinen adıyla ekonomi sınıfı hastalığı denir. Zira koltukların arasındaki boşluk ne kadar dar ise bacaklarımızı rahatça oynatma, uzatma şansımız da o derece azalır. Aynı mantık otomobil yolculukları için de geçerlidir. Pıhtının, tıkadığı bacak veninden koparak kalbe ve akciğerlere ulaşması ise ölümcül tabloları doğurabilir. Bacaklarında varisleri olan, kendisinde veya ailesinde varis, derin venöz tromboz hikayesi bulunan kişiler başta olmak üzere herkesin, özellikle uzun yolculuklarda, basınçlı çoraplar giymelerini öneriyoruz. Gerek bacaklarında bir ven veya lenf damar hastalığı bulunanlar, gerekse bu hastalıkların önceden önlemini almak isteyen kişiler, kendilerine ne tip bir çorap gerektiğini anlamak için mutlaka bir kalp damar cerrahisi uzmanından görüş almalıdırlar."

Haberin Devamı