Tamer Heper Tanık bulmalısınız
HABERİ PAYLAŞ

Tanık bulmalısınız

Haberin Devamı

1 Haziran 2007’den beri işyerinde çalışıyorum ama hâlâ sigortalı değilim. Bunun için dava açsam diyorum ama duyuyorum ki bu konuda kimse tanıklık yapmıyormuş, bunun başka türlü ispatı yok mu? M.C.

Bir davada sadece bir çeşit ispat yolu olmaz. Yasal delillerle ispat mümkündür. Sizin olayınızda da yasal delil olabilecek her şey delildir ve mahkemede kullanılabilir. Ancak şunları veya bunları kullanın diyemem. Elinizde ne delil var bilmiyorum ama şu husus çok doğrudur. Özellikle sizin olayınızda yaygın delil tanıktır. Tanık konusunda sıkıntılar olur. Örneğin sizin işyerinizde çalışmayı sürdüren kişiler işverenle kötü olmamak için tanıklık yapmak istemezler, bunda haklısınız. Ancak tanık olduğum olaylarda tanıklar aynı işverenin işine son verdiği işçiler olmakta yani “Nasıl olsa patronun artık patronluğu bitti doğruyu söylemekte mahzur yok dilenlerdir.

Sizde de böyleleri vardır. Tabii patronun işine son verdikleri tek tarif değil. Örneğin emeklilik hakkını kazanıp işten ayrılanlar tanık olabilir. Bir de aile fertleri tanık olabilir. Çünkü işyerine hangi tarihte girildiğini aile fertleri yakından bilir. Bazı kimseler akrabaların tanık olamayacağını söylerler, sizin aklınızı karıştırırlar. Böyle bir kural yoktur. Aile yakınları da tanık olabilir. Buna göre hazırlığınızı yapın diyeceğim ama bugün halen aynı işyerinde çalıştığınıza göre dava açmak için de vaktiniz var. İsterseniz dava açma hususunu biraz erteleyin, aceleniz yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder