Ekonomi TARSİM'in kapsamı genişliyor

TARSİM'in kapsamı genişliyor

Paylaş
TARSİM'in kapsamı genişliyor

Verimlilik sigortasına arpa, yulaf ve çavdar dahil edildi

Buğdayla başlayan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’na yeni ürünler dahil ediliyor. TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, iklim değişikliğinin bu tür sigortaları daha önemli hale getirdiğini belirtti.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Türkiye'de 1957 yılından bu yana tarım sigortalarının geçerli olduğunu hatırlatarak, " Tarım ürünlerinde sigortalılık oranı 2005 yılında TARSİM kurulana kadar yüzde 0,5 gibi düşük bir orandı. Bugün ise yüzde 20’ye yaklaşıyoruz. Biz kısa sürede iyi ve hızlı yol aldık. Devletin bu modelin arkasında olması ve bunu her fırsatta ortaya koyması en büyük avantajımız" dedi.

Cemil Satoğlu, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası ile tarım sigortalarının önemli bir aşamaya taşındığını ifade ederek şöyle devam etti: Sadece 20 günde 409 ilçede 70 bin poliçe satıldı. Bu sigortaya dahil ürünlerini artırıyoruz. Arpa, yulaf, çavdar ve tritikale de kuraklık verim sigortası kapsamına alınacak. Böylece verim sigortasında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Ayrıca yaşanan iklim değişikliği nedeniyle tarım sigortalarının önemi daha da artıyor.’’

Hayvanlar için hırsızlık teminatı verdiklerini de açıklayan Cemil Satoğlu, ‘’TARSİM bu yılı 1,6 milyar liralık prim üretimiyle tamamlayacak. Bu yılki hasar ödemesi ise 850- 900 milyon lirayı bulacak. ’’ dedi.

Haberin Devamı