Gündem Tatbikat 'Poyrazköy'de yapıldı!

Tatbikat 'Poyrazköy'de yapıldı!

Paylaş
Tatbikat 'Poyrazköy'de yapıldı!

SAT ve SAS timlerinin İstanbul'daki tatbikatı, Ergenekon kazılarının da yapıldığı Poyrazköy civarında yapıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın SAT ve SAS timlerinin İstanbul Keçilik mevkiiinde yapılan tatbikatı izledi. Tatbikatın gerçekleştirildiği yerde yaklaşık bir yıl önce Ergenekon soruşturması kapsamında kazıların yapılmış olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı iletişim dairesi, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının İstanbul Keçilik'te Deniz Kuvvetleri Bağlısı Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Timleri tarafından icra edilen eğitimleri ile Batı Karadeniz'de fırkateynler tarafından yapılan güdümlü mermi atışları görüntülerini medya kuruluşlarına dağıttı.

BAŞBUĞ'DAN ÖDÜL

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları, Sualtı Taarruz Timleri (SAS) tarafından kısıtlı görüş şartlarında sualtından ve helikopter ile düşman bölgesine sızma, keşif ve baskın görevlerine yönelik eğitimler ile Sualtı Savunma Timleri (SAS) tarafından tahrip, şüpheli cisim ve deniz mayınlarına müdahale eğitimlerini yerinde izledi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Karadeniz'de, 7 fırkateyn, 6 hücumbot ve 2 denizaltının iştirak ettiği harbe hazırlık eğitimlerinde, TCG Sahilreis ve TCG Gökova fırkateyinleri tarafından Sea Sporrow ve Standart SM-1 satıhtan havaya güdümlü mermi atışları Dron tipi hedefe başarı ile yapıldığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, icra edilen eğitimlere katılan birliklerin eğitim ve harekata hazırlık seviyelerinin çok iyi olduğunu belirterek, başarılı personeli ödüllendirdi.

POYRAZKÖY'DEN NE ÇIKMIŞTI?

Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy Keçilik mevkiindeki İstek Vakfı'na ait arazi içinde 21-28 Nisan arasında kazı yapılmıştı.

Kazılarda 15'i dolu 21 lav silahı, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 bubi tuzağı, 2 kullanılmış bubi tuzağı, 23 işaret fişeği, 45 sis bombası, 15 aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil (korteks), 38 metre uzunluğunda saniyeli fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çapta fişek ve 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü ele geçirilmişti.

(Milliyet)