Ekonomi Tatil referanduma ayarlı

Tatil referanduma ayarlı

Paylaş
Tatil referanduma ayarlı

Ramazan Bayramı'nı deniz kıyısında geçirecek yerli turistlerin yüzde 80'i, referandumun yapılacağı 12 Eylül Pazar günü evlerine dönmüş olacak

Bir gün önce dönüyorlar

Haberin Devamı

Siyaset arenasında büyük tartışmalara neden olan Anayasa Değişikliği Referandumu, 9-11 Eylül’deki Ramazan Bayramı’nın hemen ardından, 12 Eylül Pazar günü yapılacak.

Referandumun bayram tatiliyle birleşmesinin, katılımı düşüreceği düşünülüyordu ancak Türkiye kıyılarından gelen haberler aksine işaret ediyor. Bayramı güneydeki konaklama tesislerinde geçirmek üzere rezervasyon yapan yerli turistlerin büyük bölümü, tatillerini bir gün önce bitirerek, oy kullanmak üzere evlerine dönecekler.

2007’de böyle olmamıştı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, “Bayram tatiline gelenlerin yüzde 80’i 11 Eylül günü geri dönüyor” dedi.

Yusuf Hacısüleyman, 2007 Genel Seçimleri’nin de yaz sezonuna denk geldiğini hatırlatarak, “O dönemde oy kullanmak için tatilini yarıda kesenlerin oranı düşüktü. Şimdi Türk turistlerin referandum için tatillerini böldüğü görülüyor. Seçmenin oy kullanma bilincinin daha gelişmiş olduğunu görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yurtdışı turlar Cumartesi gününe kadar

Jolly Tur Başkanı Mete Vardar, referandum dolayısıyla yurtdışı turları Cumartesi’den Cumartesi’ye planladıklarını bildirdi. Mete Vardar ayrıca uzun tatile çıkan ailelerin, tatillerini referandum sonrasına ayarladıklarını kaydetti.

Mete Vardar, “Okullar 20 Eylül’de açılacak. Bu nedenle tatile çıkmak isteyen aileler, 13 Eylül tarihinden itibaren rezervasyon yaptırıyorlar. Kısa tura gidenler ise 12 Eylül Pazar günü erken dönerek, referandumda oy kullanacaklar” dedi.

Oteller Pazar sabahı boşalacak

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Ramazan Bayramı’nda bölgedeki bütün otellerin dolu olacağını ancak rezervasyonların 11 Eylül’e kadar yaptırıldığını söyledi.

Volkan Şimşek şöyle konuştu: “Tatilciler ya 11 Eylül Cumartesi ya da 12 Eylül Pazar sabahı erkenden otellerden ayrılıyor. Ama biz kaygılı değiliz. Bayramın son gününde Türk müşterideki azalma, yurtdışı yabancı pazarların çok aktif olması nedeniyle sıkıntı yaratmayacaktır.”