Ekonomi TEKEL işçilerine ağır suçlama

TEKEL işçilerine ağır suçlama

Paylaş
TEKEL işçilerine ağır suçlama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TEKEL işçilerinin eylemini "Bol keseden maaş verme dönemi bitti" sözleriyle değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında "KDV İadesi ve Risk Analizi Projesi" ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

"BİZDEN ÖNCE KAPININ ÖNÜNE KONUYORLARDI"

TEKEL işçileriyle ilgili olarak konuşurken, "Bu hükümetin bir suçu varsa o da özelleştirme sonucu açıkta kalanlara merhamet göstermesidir," diyen Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bizden önce işçiler kapının önüne bırakılıyordu ama bizim hükümet kimsenin mağdur olmayacağı bir model oluşturdu. Biz TEKEL işçilerinin geleceklerini garanti altına almak için onları kamuda işe alıyoruz ve öncelik veriyoruz. Ancak TEKEL işçilerine eski maaşları vermek hakkaniyete uygun değil.

"ARTIK ORTADA TEKEL YOK"

Çünkü ortada artık bir TEKEL yok. Bol keseden maaş verme dönemi bitti. TEKEL işçilerinden isteyenler tazminatlarını alabilir. Bunun da ortalaması 41 bin lira. Pek çok işadamı 10 bin lira sermaye ile işine başladı."

‘KDV İADESİ VE RİSK ANALİZİ PROJESİ’

Yeni, ‘KDV İadesi ve Risk Analizi Projesi’ ile, tedarikçilerin vergisel uyumlarının ölçüleceği ve bu mükelleflerin detaylı analizlere tabi tutulacağını belirten Şimşek, "Bu sayede iade sürecinde sahte fatura düzenleyen veya kullanan mükelleflerin hızlı bir şekilde tespit edilmesi mümkün hale gelecek" dedi.

Haberin Devamı

ANKARA/DHA