Ekonomi TEKEL işçisi destek bekliyor

TEKEL işçisi destek bekliyor

Paylaş
TEKEL işçisi destek bekliyor

55 gündür yaptıkları direnişi açlık grevine çeviren işçiler hastalanmalarına rağmen 'Onursuz yaşamaktansa onurlu ölmeyi tercih ederiz' diyor

55 gündür direniyorlar

Özlük haklarıyla başka kurumlara geçirilmedikleri için Ankara’da 55 gündür mücadele veren Tekel işçilerinden 142’sinin önceki gün başlayan süresiz açlık grevi, Türk-İş merkezinde sürüyor. Eylemde 16 kadın işçi de bulunuyor.

Başlarına ‘siyah’ kurdele bağlayan işçilerin üzerindeki beyaz önlüklerde de ‘Onursuz yaşamaktansa onurlu ölmeyi tercih ederim’, ‘Ölmek var dönmek yok’, ‘Sadece çocuklarım için’, ‘Çocuklarımızın geleceğini istiyorum’ ifadeleri yer alıyor.

Bir işçi eyleme son verdi

Dün açlık grevine devam eden işçilerden 3’ünün mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İşçilerin, kontrolün ardından greve devam ettikleri bildirildi.

Bir kadın işçi sağlık durumu nedeniyle eylemi sonlandırdı. Çadırlarda eyleme devam eden işçilere, CHP Çankaya İlçe Örgütü çorba dağıttı. Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Kimya Mühendisleri Odası üyeleri de işçileri ziyaret ederek, eylemi desteklediklerini belirtti.

Battaniyelere ihtiyaç var

Sendika yetkilileri, geceleri sıcaklığın düşmesi nedeniyle işçilerin ısınma problemi yaşadıklarını, şu ana kadar işçilere yapılan battaniye yardımına rağmen bu konudaki ihtiyacın sürdüğünü açıkladı.

Çadırlardaki sobalarda yakmak için oduna da gereksinim duyulduğunu kaydeden yetkililer, açlık grevine katılmayan işçiler için ise kumanyaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Gönüllü doktorlar ise solunum yolu tedavisinde kullanılan ilaçlara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Banka: Hatalı işlem yok

Tekel işçilerinin tazminatlarının Vakıfbank tarafından izinsiz fona çevrildiğine ilişkin iddialara yanıt geldi.

Vakıfbank, Tekel çalışanlarından ‘Havuz Hesabı’ talimatı vermiş olanların, gün sonunda hesap bakiyelerinin 250 TL’yi aşan kısmının, otomatik olarak sistem tarafından yatırım hesabına aktarıldığını ve yatırım fonu alındığını bildirdi.

Açıklamada, bu işlemler için diğer müşterilerden olduğu gibi kurum çalışanlarından da masraf alınmadığı belirtildi.

Haberin Devamı