Ekonomi Teknoloji devrimi Türkiye'den başlar

Teknoloji devrimi Türkiye'den başlar

Paylaş
Teknoloji devrimi Türkiye'den başlar

Japon teknoloji devi Fujitsu Türkiye'nin dinamik iş dünyası, çok sayıdaki teknokenti, dijitali seven genç nüfusu ve yaratıcı girişimcileriyle dünya teknoloji üssü olabileceğini açıkladı

Murat GÜLDEREN


Yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut bilişim, büyük veri ve siber güvenlik alanlarında şirketlere A'dan Z'ye çözüm üreten Japon teknoloji devi Fujitsu, çok dinamik bir iş dünyası ve eğitimli genç nüfusu olan Türkiye'nin teknoloji üssü olabileceğini açıkladı. Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır "Türkiye gelişmiş ülkelerden bile daha hızlı dijital dönüşüm sağlar" dedi.

ALT YAPI YETERLİ


Yeterli derecede teknokentlerin olduğunu, üniversite - iş dünyası işbirliklerinin mükemmel örnekler oluşturduğunu dile getiren Selda Bağdat Bahadır şöyle konuştu: "Özellikle bu teknokentlerde oluşturulan, kuluçka merkezlerinde bir çok genç girişimci son derece yaratıcı fikirleriyle şirketler kuruyorlar. Bu fikirleri oluşturabilecek insan kaynakları alt yapısına sahip olmamız bizim için büyük bir şans."

TESLA İLHAM VERDİ


Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için yeni teknoloji enstrümanlarına ihtiyacı olduğunu kaydeden Selda Bağdat Bahadır şunları söyledi: "Otomotiv endüstrisinde bir Türk firmasının klasik çözümlerle dünya rekabeti ile baş etmesi zor gözüküyor. Ancak, Tesla gibi bir otomobili dijital devrim bakış açısıyla yeniden biçimlendirdiğimizde şansımız var."

CEO'LAR ÖNCÜ OLACAK


Üst yöneticilerin dijital dönüşümde liderlik etmeninin hayati önem taşıdığını ifade eden Bahadır şöyle devam etti: "Dijital dönüşüm, iş modelini ve iş süreçlerini yeniden tanımlamayı gerektiriyor. Bu nedenle en üst kademeden bir yönetim kararı gerektiriyor. Yani işin tüm doğası değişiyor. Fiziksel ile dijital dünya birleşiyor. Bu birleşim ürünlerde ve operasyonlarda karşılık buluyor."

REKOR YATIRIM


Selda Bağdat Bahadır dijital evrime pek çok şirketin adapte olmaya başladığını da belirterek şu bilgileri verdi: "Bulut bilişimi geliştirmek için harcanan 70 milyar dolar kaynak, 2019 yılında 141 milyar dolara çıkacak. İleri düzey internet kullanıcılarının yüzde 35'i iş yerlerinde bir yapay zekâ danışmanı, dörtte biri ise işinde yapay zekâ donanımlı yönetici olmasını istiyor."

KALİFİYE İŞ GÜCÜ


Dijital Devrim ile yakın dönemde önemli bir geçiş yaşanacağını dile getiren Bahadır "Ülke olarak bu geçişi ıskalamamak üzere ulusal düzeyde planlı hamleler yapmamız ve kalifiye iş gücü inşa etmemiz gerekiyor. Ülkemizde yer alan firmalar küresel rekabete karşılık verebilmek için ihtiyaç duydukları dijital dönüşüm ihtiyaçlarını anlamak zorundalar" diye konuştu.

Haberin Devamı