Ekonomi Tekstilin Almanya açılımı

Tekstilin Almanya açılımı

Paylaş
Tekstilin Almanya açılımı

Türk tekstil ve hazır giyimi Almanya ile ticari ilişkileri daha ileriye götürmek amacıyla kolları sıvadı

Sibel ERAY

Haberin Devamı

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, tekstil ve hazır giyim sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu Almanya’nın da sektör için önemli olduğunu kaydetti.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti ile ilişkileri geliştirmek için düzenlenen toplantıda konuşan Tanrıverdi, Almanya’nın Türk moda sektörünün önemli alıcıları arasında yer aldığını ifade etti.

IGEDO ile işbirliği

Moda fuarlarına yeni bir organizasyonu kattıklarını belirten Hikmet Tanrıverdi, 26-28 Ağustos tarihleri arasında CPI (Collection Premiere İstanbul) ile moda endüstrisinin global oyuncularının Türkiye’de ağırlanacağını kaydetti.

Hikmet Tanrıverdi, “Hazır giyimde dünyanın en büyük fuar organizasyon şirketi olan Alman IGEDO ile yıllardır işbirliği içindeyiz. İTKİB ve IGEDO, CPI için tüm altyapısını ortak havuzda buluşturdu” dedi.

Haberin Devamı

Global oyuncular buluşacak

26-28 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CPI’da 300 kadın, erkek ve çocuk iç giyim, aksesuar ve genç moda markaları yer alacak.

İTKİB ile fuara katılacak firmaların yüzde 50’sinin Türk firmaları olmasına karar verdiklerini belirten IGEDO Yöneticisi Philipp Kronen, “Diğer firmaların Batı Avrupa’dan gelmesini hedefledik. Alman firmaları da olacak” diye konuştu.

Sarar tek Türk tekstilci

Giyim firması Sarar’ın, eyaletin en büyük metropolü Düsseldorf’ta merkezi bulunuyor. Türkiye’nin, kendileri için önemli bir ekonomik ortak olduğunu kaydeden Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi, İnşaat, İskan ve Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Friedrich-Wilhelm Wagner, 280 Türk firmasının bölgede yatırım yaptığını, moda merkezi olan eyalette tekstildeki diğer Türk firmalarına da yer vermek istediklerini kaydetti.