Hakan Çelik TGS böyle devam ederse THY'nin başını derde sokacak
HABERİ PAYLAŞ

TGS böyle devam ederse THY'nin başını derde sokacak

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları (THY) ne kadar başarılıysa yer hizmetleri vermek üzere kısa süre önce kurulan TGS de bir o kadar başarısız. THY ve Havaş ortaklığıyla faaliyete geçen TGS (Turkish Ground Services) havalimanlarında uçakların apronda hareket ettirilmesinden bagajların toplanmasına kadar pek çok alandan sorumlu.
Bu köşeden uyarıyorum, TGS şirketinde eğer havacılık ciddiyetine uygun bir şekilde çalışma başlamazsa havalimanlarımızda çok büyük kazalar meydana gelecek. Zira havacılık tarihi daha yerdeyken patlayan ya da çeşitli yerlere çarparak yanan uçakların kazalarıyla dolu...
TGS’ye personel alırken hangi kriterlere göre hareket ettiklerini gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü Atatürk Havalimanı’nda ya da Ankara Esenboğa’da neredeyse her hafta TGS’nin bir vukuatına tanık oluyorum...
Hemen birkaç örnek vereyim:
Geçtiğimiz günlerde TGS’nin bir operatörü tarafından kullanılan bagaj taşıma aracı motorunun yanmaya başlamasıyla kontrolden çıkarak THY’nin iki uçağına çarpmıştı!
Yaklaşık üç hafta önce Ankara’dan İstanbul’a gelirken TGS’ye bağlı kargo araçlarından biri, kalkma hazırlığı yapan uçağın altında sıkıştı! Aracı çıkarmak bir saat sürdüğü için uçağın İstanbul’a inişi yaklaşık 2 saatlik gecikmeyle gerçekleşebildi. Ben de bu uçağın içindeydim.
Son olay, 16 Ağustos günü İstanbul’dan saat 17.10’da hareket etmeye hazırlanan Airbus 321 tipindeki uçakta yaşandı. TK 2518 sefer sayılı uçak park yerinden hareket etmişken, kendisini piste götürmek üzere iten TGS’nin push- back aracı, uçağın kontrolünü kaybetti! Uçak resmen kaydı, körüğe çarpmak üzereyken güçlükle durabildi! Bu olay nedeniyle uçak, 1 saat 45 dakika gecikmeyle havalanabildi. Tesadüf ki bu uçağın içinde yine ben vardım. Bu bekleme sürecinde pilotlar da yeterli bilgilendirme yapmadılar. Kısa bir anonsla olayı geçiştirdiler. O da benim ikazımla oldu.
Türk sivil havacılığı büyük emeklerle buralara geldi. Sektörden binlerce kişi ekmek yiyor, yatırım tutarı milyarlarca doları buluyor.
İhmalkarlık ve iş bilmezlik nedeniyle bir çuval incir berbat olacak diye korkuyorum.

Hadi Özışık ve Best FM
Türkiye’de internet gazeteciliğinin öncü ismi, gazeteci Hadi Özışık bir süredir Best FM’de “Konuşan Türkiye” programını sunuyor. Hadi, kısa süre içinde o kadar güzel işlere imza attı ki, haberlerinin çoğu siyasi gündemi belirledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programdan Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcısı olacağı haberi çıktı.
Bir başka programında ise telefonunu açık unutan CHP’li bir milletvekilinin kumar masasında Kılıçdaroğlu ile dalga geçtiğini öğrendik. Daha sonra gazetelerde sözü geçen milletvekilinin Bayram Meral olduğuna dair haberler yer aldı. Başka bir gün aynı programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, mikrofondan Fatih Erbakan’a cevap vermişti...
Gündemi belirleyen bu haberleri gördükçe bugüne kadar çok ihmal edilen radyoculuk ve internet gazeteciliği adına seviniyorum. Şimdiye dek televizyonlar ve gazetelerin arasına sıkışan haberciliğin farklı mecralarda da yapılabildiğini gösteren Hadi Özışık’ı kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder