Ekonomi TOBB'un yapısı tartışılıyor

TOBB'un yapısı tartışılıyor

Paylaş
TOBB'un yapısı tartışılıyor

Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) gerçek sivil toplum kuruluşlarının gelişiminin önünü kestiğini öne sürdü

‘Gelişimi engelliyor’

Haberin Devamı

Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), sivil toplum kuruluşlarının (STK) gelişimini engelleyen bir yapıya sahip olduğunu ve yapının değişmesi gerektiğini bildirdi.

Dalgakıran, “TOBB, iş dünyasında gerçek STK’ların gelişmesini engelleyen bir ‘kült’tür. Bu yapıda zincir market de var, bakkal da; ihracatçı da var, ithalatçı da. Bu kesimlerin hepsinin menfaatleri birbirinden farklı. Bu konularda yaşanan sorunlarda TOBB ne diyebilir?” dedi.

'Sembolik hale gelsin’

TOBB’yi eleştiren yazılı bir açıklama yapan Adnan Dalgakıran, örgütte yapı değişikliğiyle ilgili bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmayı yakın zaman içinde sanayi odası toplantılarında dile getirmeye başlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Adnan Dalgakıran, konuyu Sanayi Bakanlığı’na da açtıklarını belirterek, şöyle dedi: “TOBB’nin yapısını değiştirerek, sembolik bir teşkilata dönüştürelim. Ve Türkiye’de sadece birkaç şeyi savunabilsin. Örneğin hukuk sistemi ve demokrasi gibi...”

‘Kimse bize kızmasın’

“TOBB’yi büyük paraların üzerine oturabilir yapıdan çıkarmamız lazım” diyen Adnan Dalgakıran, sanayi ve ticaret odalarının mecburi üyelik ve aidat sisteminin aranmadığı ayrı birlikler altında toplanabileceğini kaydetti.

Adnan Dalgakıran, “Bunu yapabilirsek, Türkiye’nin ihtiyacı olan gerçek STK’ların örgütlenmesini ve oluşabilmesini sağlayabiliriz” görüşünü dile getirdi. Ortak menfaatleri için çalışan ihracatçıları örnek gösteren Dalgakıran, açıklamasını “Kimse bize kızmamalı” diye bitirdi.