Ekonomi TOFAŞ kapılarını halka açıyor! Bilet alıp gezilebilecek

TOFAŞ kapılarını halka açıyor! Bilet alıp gezilebilecek

Paylaş
TOFAŞ kapılarını halka açıyor! Bilet alıp gezilebilecek

TOFAŞ Fabrika Direktörü Erdal Şimşek, salı gününden itibaren fabrikayı halkın ziyaretine açacaklarını belirterek "Üretimi, kesinlikle durdurmayacağız. Ziyarete gelenler, üretim yapılırken görecek. Fabrika turumuz, yaklaşık 1 saat sürecek" dedi. Fabrikayı gezmek isteyenler öğrenciler 5 lira, yetişkinler 10 lira ödeyecek

TOFAŞ Fabrika Direktörü Erdal Şimşek, sinemaya veya tiyatroya gider gibi internetten randevu alınıp belli bir ücret karşılığında temin edilen biletlerle tesisin gezilebileceğini söyledi. Bilet alabilmek için bir grup veya kurumla birlikte başvurulması gerekmediğini belirten Erdal Şimşek, bu uygulamanın Batı’daki otomobil fabrikalarında ve Amerika’da yapıldığını kaydetti.

Erdal Şimşek, "Oralardaki otomobil firmaları fabrikalarını gezdiriyorlar, halka açıyorlar. Biz de bunun benzeri uygulamayı yapacağız. Türkiye’de bu tür bir uygulama ilk ve tek. Böyle bir gezinin yaratacağı etkiler açısından biz de çok heyecanlıyız. TOFAŞ teknolojisini, modernizasyonunu, üretim proseslerini ilgi duyan insanlarla paylaşmak istiyor. Otomobile ilgi duyan insanlar, otomobilin üretimine de ilgi duyuyor. Biz de bundan hareketle böyle bir girişim başlattık. Şu anda talepleri almaktayız. Haftada iki gün ziyaretçilerimize fabrikanın kapılarını açacağız" diye konuştu.

BİLET GELİRİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE

Ziyaretlerin ilk etapta salı ve perşembe günleri gerçekleştirileceğini söyleyen Erdal Şimşek, "Çok zorda kalırsak ziyaret günlerinin sayısını artıracağız, artırmak da istiyoruz. Şu anda planımız, salı ve perşembe günleri. Alınacak ücretleri sosyal sorumluluk projelerimizi fonlamak için kullanacağız. 5 lira öğrenci, 10 lira tam. Hakikaten sembolik bir ücret. Batı’daki örneklerinden çok çok daha düşük" dedi.

TOFAŞ, 21 Kasım Salı gününden itibaren fabrikayı ziyarete açıyor.

Berktuğ ÖNCÜ/DHA

Haberin Devamı