Ekonomi Toyota dizel otomobillerden vazgeçti!

Toyota dizel otomobillerden vazgeçti!

Paylaş
Toyota dizel otomobillerden vazgeçti!

Toyota genel müdür yardımcısı Didier Leroy, şirketin uzun vadede yeni bir dizel otomobil lansmanı yapmayacağını söyledi

Toyota, son on yılda benzinli ve plug-in hibrid araçlardan yüksek kazançlar yakaladı. Bazı modellerde dizel motor seçenekleri sunmaya devam etse de motorların bir çoğunu kendisi geliştirmek yerine BMW‘den satın alıyor.

Toyota genel müdür yardımcısı Didier Leroy, Tokyo Otomobil Fuarı‘nda bir konuşma düzenledi. Şirketin bu yıl başından itibaren üreteceği yeni modellerde dizel motor seçeneği olma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti.


YARİS MODELLERİ DİZEL SATILAMAYACAK


Ayrıca uzun vadede C-HR ve son yenilenen Yaris modellerinin dizel motor seçenekleri ile satılamayacağını iletti. Şuan mevcut dizel motor seçenekli modellerin ise şirketin gelirinin %25’ini oluşturan Avrupa’daki distribütörlerin mazotlu otomobillere ihtiyaç duyduklarını belirtmesi üzerine üretildiğini söyledi.

Artık Avrupa’daki hükümetler, NEDC (New European Driving Cycle) standartlarında ve daha gerçekçi fabrika yakıt tüketim verileri istiyor. Karbondioksit emisyonu azaltımı programı 2030 yılına kadar sürecek. Karbondioksit emisyonu azaltımı programı otomobil endüstrisindeki birçok üretici gibi Toyota‘nın da uzun vadede daha ekonomik ve çevreci olan elektrikli otomobillere yönelmesini sağladı.

Haberin Devamı