Volkan Aliakar Trabzon tersine!
HABERİ PAYLAŞ

Trabzon tersine!

Haberin Devamı

Milli maç arasına girmeden önce Kayserispor karşısında seyrettiğimiz Trabzonspor, takım olma yolunda önemli mesafe katetmişti. Sergilenen futbol izleyenlere büyük keyif verirken ben de bu görüntünün devam etmesi halinde Bordo-Mavili ekibin şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu dile getirmiştim. Ancak aradan geçen 12 gün Karadeniz ekibini hayli geriye götürmüş.

[[HAFTAYA]]

“Herkes gider Mersin’e, o gider tersine” misali Mersin İdmanyurdu karşısında yine sadece Burak’ın ayağına bakan bir Trabzonspor izledik. Özellikle ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Şenol Güneş’in talebeleri Mersin İdmanyurdu’nu seyretti durdu. 10 dakika geride kaldığında topla oynama yüzdesi 62’ye 38 ev sahibinin lehineydi. Devre tamamlanırken de bu rakam yüzde 58’e 42 oldu.

Orta sahayı Zokora, Colman ve Serkan Balcı’dan kurup rakibin pas bağlantısını kesmek isteyen Şenol Güneş’in planı tutmamıştı. İkinci 45 için düdük çaldığında tecrübeli hoca önce saha içinde değişikliğe gitti. Serkan’ı sağ beke (olması gerektiği gibi), Celutska’yı defansın soluna, Cech’i de sol açığa çekti. Görüntü değişmeyince 64’te tüm hücum kozlarını sahaya sürdü Güneş.

Cech-Adrian ve Halil-Henrique hamleleriyle 3 puanı ne kadar istediğini gösterdi. Fakat bu şekilde savunmada çok açık vermeye başladı. Baskı yediği dakikalarda Giray’ın topu kendi ağlarına yollaması Trabzonspor’un işini daha da zorlaştırdı. Bir an önce beraberliği bulmak için çabalayan Bordo-Mavililer kalesinde art arda tehlikeler yaşıyordu. Tolga gününde olmasa fark artabilirdi. Bu pozisyonlarda Moritz’in beceriksizliğini de görmezden gelemeyiz. Aynı Moritz kendi kalesine attığı golle gecenin en çok tartışılan ismi olurken Trabzonspor’un bir puanla teselli bulmasını sağladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder