Gündem Trabzon'da ishal paniği!

Trabzon'da ishal paniği!

Paylaş
Trabzon'da ishal paniği!

Trabzon'da ishal paniği!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sürmene ilçesinde bin 800 kişinin etkilendiği ishal vakalarına, bir su kuyusundaki klor yetersizliğinin yol açtığını bildirdi.
Vali Kızılcık, yaptığı açıklamada, Sürmene ilçesinde 9 Temmuz 2010’da başlayıp 4 gün süren ishal vakalarının yaşanmaya başlandığı gün, Sürmene Devlet Hastanesi’ne olağan dışı hasta gelmesi üzerine, İl Sağlık Müdürü Halit Çınarka ile gerekli personeli inceleme yapmak için ilçeye gönderdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özellikle karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri nedeniyle hastaneye gelen kişilerin, tedavilerinin ardından taburcu edilmeye başlandığını belirten Vali Kızılcık, şöyle devam etti:

"Daha sonra salgının nereden kaynaklandığını araştırmaya başladık. Üniversitemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, hastalarımızın belirli mahallelerden geldiğini görerek, o bölgedeki içme suyu kuyularının klorlanıp klorlanmadığını tespit etmek amacıyla yaptığımız araştırmalarda, bir su kuyusunun bir süre motorunun bozuk olması nedeniyle çalışamadığını ve otomatik klor tankının da boşalmış olduğunu tespit ettik.

Bu kuyudan alınan numuneleri hem Samsun’daki laboratuvarımıza hem de Ankara’daki Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderdik. Ankara’dan gelen sonuçlara göre, ishal vakalarına bir su kuyusundaki klor yetersizliği neden olduğu ve vakalara neden olun virüsün ’Noro virüsü’ olduğu bizlere bildirildi"

Haberin Devamı

Vali Kızılcık, 4 günde Sürmene’de bin 800 kişinin hastanelere başvurduğunu ifade ederek, "Hastaneye başvurular giderek azalıyor, bugün itibariyle bu sayı 50’ye kadar düştü, salgın etkisini yitiriyor" dedi.

Salgına Noro virüsünün neden olduğunun belirlenmesinden sonra, bunun çok korkulacak bir durum olmadığının da ortaya çıktığını belirten Kızılcık, bu tarz olayların yaşanmaması için önlemlerin alınacağını sözlerine ekledi.