Cem Kerpiççiler Türk futbolunun halini anlatan "soru"
HABERİ PAYLAŞ

Türk futbolunun halini anlatan "soru"

Haberin Devamı

Adanaspor-Galatasaray maçının ardından düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Jan Olde Riekerink'e "Kızlarınız, garsonluk mu yapıyor?" diye sorulması gayet sarih bir şekilde anlatıyor aslında ne durumda olduğumuzu. Biz futbolu sevmiyoruz. Futbol üzerinden kavgayı, ötekileştirmeyi, öfke nesnesi haline getirmeyi kendi eksikliklerimizi tamamlamayı, sansasyonel hikayeleri seviyoruz. Bir maçın ardından saha içine dair sorulacak birçok sual var iken bu nasıl bir sorudur? Neye yarar, kimi ilgilendirir, ne faydası olur?

Sorulacak onlarca soru varken


Saha içi teknik, taktik, oyuncu performansı, gelecek tahayyülü, eksiklikler, iyi olan noktalar, hedefler, karşılaştırmalar dururken "Böyle bir soru" üzerine oturup düşünmemiz gerekiyor. İşte bu nedenle Türkiye'de Süper Lig’in yayın hakları ihalesinde rakamın 600-650 milyon dolar çıkma hikayesini falan bırakın da teknik direktöre sorulan bu soruyu düşünün...

Tüm unsurlar kendini sorgulamalı


Futbolun tüm paydaşları bu soruyu düşünmeli. Bir medya mensubu hangi saikle böyle bir soruyu sorar? Nasıl bir motivasyonla böyle bir soruya imza atar. Belki de bu topraklarda bunun bir karşılığı olduğunu düşündüğü için... İşin sorudan daha acıtan yönü de bu tür soruların alıcısı olmamız. İşte tam da bu nedenle bu soru büyük bir önem taşıyor. Ne olduğumuzu, ne olacağımızı anlamak adına. Bugün futbolda önümüze çıkan tabloyu en iyi anlatan soru bu aslında... Türk futbolunun ne halde olduğunu merak edenler için bu soruya bakmak yeterli. Oyuncusundan yöneticisine, gazetecisinden federasyonuna kadar tüm unsurlar kendini sorgulamalı ve yeniden başlamalı. Başka çare yok. Yoksa bu soruları duymaya devam edeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder