Ekonomi Türkiye ihracatçı kozunu kullanacak

Türkiye ihracatçı kozunu kullanacak

Paylaş
Türkiye ihracatçı kozunu kullanacak

Avrupa Birliği sürecinde ihracatçılara büyük görev düştüğünü belirten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Türk ihracatçılarıyla Brüksel'de gövde gösterisi yapacağız. Türk ürünlerini tanıtan bir fuar da düzenleyebiliriz” dedi

FUAR DÜZENLENEBİLİR

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) sürecinde ihracatçılara dış ticaretin artırılması ve ilişkilerin sıcak tutulması konusunda görev düştüğünü belirterek, süreçteki engellerin çözümü için Brüksel’de ilgili taraflarla en kısa sürede toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Toplantının devamında ihracatçıları gövde gösterisine çağıran Çağlayan, “Türk ihracatçısının gücünü gösterin. Hatta özellikle gıda firmalarıyla bir-iki günlük fuar düzenlenerek Türk mamulleri tanıtılabilir” dedi.

GÜMRÜK BİRLİĞİ MENFAATİMİZE

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Çağlayan, “Sabırlı milletiz, sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Gümrük Birliği’nin Türkiye’nin menfaatine olduğunu belirten Çağlayan, anlaşmadan önce 11.5 milyar dolar olan ihracatın bugün 47 milyar dolara çıktığını belirtti. İşadamlarına vize uygulamasının AB’nin ayıbı olduğunu söyleyen Çağlayan “Adı ‘şengen, yengen’ ne olursa olsun kabul edilemez. Çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı