Hakan Çelik Türkiye'nin gururu
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin gururu

Haberin Devamı

Türkiye’deki en önemli Alman yatırımı olarak kabul edilen Mercedes Benz Türk bu yıl 50’nci yılını kutluyor. Hoşdere’deki otobüs fabrikası Avrupa’nın bir numarası durumunda.

Türkiyenin gururu

Avrupa’nın en büyük otobüs fabrikası kapılarını Posta Gazetesi’ne açtı. Fabrikada üretilen ve çeşitli ülkelere ihraç edilen otobüsleri özel parkurda test etme fırsatı buldum.

Türkiyenin gururu

Mercedes Benz Türk’ün Hoşdere fabrikasında üretilen Travego aynı zamanda markanın amiral gemisi durumunda. Türkiye şartları düşünülerek geliştirilen Travego ile test parkurunda bir sürüş gerçekleştirdim.

AR-GE TESİSİ KURULUYOR


Mercedes Benz Hoşdere Otobüs Fabrikası bu yıl kuruluşunun 50’inci yılını kutluyor. Mercedes’in Aksaray’daki kamyon fabrikasında da yeni bir araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezi kuruluyor. Tesis küresel düzeyde teknoloji ve üretim merkezi olacak.

■ Hoşdere’deki otobüs fabrikası, Mercedes’in Türkiye’de yaptığı ve toplam tutarı 1 milyar euro’ya yaklaşan yatırımının çok önemli parçası.

■ Fabrikada 3 bin 500 kişi çalışıyor, bunların 300’ü mühendis. Çalışanların yüzde 80’i üniversite mezunu.

■ Hoşdere’de şehirlerarası ve belediye tipi otobüsler üretiliyor. Almanya ve Fransa, İstanbul’daki fabrikanın en önemli müşterileri.

■ Hoşdere’de üretilen modeller, otomobillerde kullanılan şerit takip asistanı, fren yardımcısı, hız sabitleyici gibi güvenlik özelliklerinin çoğuna sahip.

■ Mercedes Benz Türk 1968’den bu yana 81 bin otobüs üretmiş.

Türkiyenin gururu

Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt (solda) ve Otobüs Üretim Direktörü Bülent Acicbe fabrikadaki bantlardan çıkan Travego, Connecto, Intouro, Tourismo ve Setra UL Business otobüsleri hakkında bilgi verdi.


AVRUPA'NIN KÜRESEL ÜRETİM ÜSSÜ

Mercedes Benz Türk direktörler kurulu başkanlığı koltuğunda bir Türk yönetici oturuyor: Süer Sülün. Otomarsan ismi ile 1967’de kurulan Mercedes Benz Türk, bu yıl 50’nci yıldönümünü kutluyor.

Türkiyenin gururu


Süer Sülün, “Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve bu doğrultuda yatırımlara devam ediyoruz. Şubat 2016’da Aksaray kamyon fabrikamız için 113 milyon euro’luk yatırım planımızı açıkladık. 2016 sonunda toplam yatırımımız 1 milyar euro’yu aştı. Temmuz 2016’da Aksaray kamyon fabrikasında yeni bir Ar-Ge merkezi açma kararı aldık, temeli bugünlerde atıyoruz. Bu sayede Türkiye’deki tesisler Mercedes Benz dünyası içinde ayrıcalıklı bir hale gelecek” dedi.


SKODA'DAN KOMPAKT SUV KAROQ


Skoda, 2025 hedefleri çerçevesinde, her yıl ürün yelpazesini genişletmeye devam edecek. Ana odak noktalarından biri ise SUV modelleri olacak. Skoda tamamen yeni tasarıma sahip kompakt SUV modeline Karoq ismini verdi.

Türkiyenin gururu

Modelin ismi ve telaffuzu, Alaska’nın güney kıyılarındaki yerli halktan esinlenerek oluşturuldu. Büyük SUV modeli Kodiaq’ta olduğu gibi Karoq ismi için de Kodiak Adası’nda yer alan Alutiiq kabilesinden ilham alındı. Böylece Skoda, markanın şu anki ve gelecekteki SUV modelleri arasında belirli bir terminoloji oluşturdu. Skoda kısa süre önce daha büyük SUV modeli Kodiaq’ın lansmanını yapmıştı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder