Ekonomi Türkiye'ye baktı, rakamı yukarı çekti

Türkiye'ye baktı, rakamı yukarı çekti

Paylaş
Türkiye'ye baktı, rakamı yukarı çekti

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), daha önce yüzde 4.7 olarak açıkladığı Türkiye'nin, 2010 büyüme tahminini yüzde 5.9'a yükseltti

4.7'DEN 5.9'A YÜKSELTTİ

Haberin Devamı

Üye ülkelerdeki ekonomik büyüme tahminlerini aşağı ve yukarı yönlü revize eden EBRD, Türkiye, Rusya ve Ukrayna’nın ekonomik büyümesini yukarı yönlü revize ederken, Bulgaristan ve Romanya’nın büyümesini ise aşağı yönlü revize etti.

2011'DE YÜZDE 5.2 OLUR

EBRD’ye göre Türkiye, 2011 yılında da yüzde 5.2 ile hızlı büyümeyi sürdürecek. EBRD, ocak ayındaki tahmininde, Türkiye’nin 2011 büyümesini yüzde 4 olarak öngörmüştü. Banka, ocakta üye ülkelerin büyümesini yüzde 3.4 açıklarken, Türkiye ve Rusya gibi ülkelerin performansıyla bu rakamı da yüzde 3.7’ye çıkardı. Yunanistan’daki krizi ciddi bulan EBRD, bunun Türkiye’yi etkilemeyeceğini bildirdi.

YATIRIMLARINI ARTIRACAK

EBRD, ocak ayında yaptığı açıklamada, bu yıl Doğu Avrupa’da en hızlı ekonomik büyümeyi Türkiye’nin gerçekleştireceğini duyurmuştu. Öte yandan, banka, Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülkelere menkul sermaye fonu yatırımına, 50 milyon dolara kadar katkıda bulunacak. EBRD, 2015’e kadar, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgedeki yatırımlarını yüzde 50 oranında artırmayı planladığını açıkladı.

Haberin Devamı