Hakan Çelik Türklerin gözdesi Sorento yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Türklerin gözdesi Sorento yenilendi

Yıllar önce pazara sunulduğunda Türkiye’nin en beğenilen arazi araçlarından biri olan Kia Sorento, baştan sona yenilendi. Modern ve iddialı bir tasarıma sahip olan Kia Sorento, güçlü ve ekonomik motorlarıyla pazardaki dengeleri değiştirmeye aday...

Bir tarafta pazara her geçen gün eklenen yeni markalar, gittikçe artan bir rekabet ortamı, diğer yanda bu zorlu pazar şartlarında 5 yıl üst üste 4X4 arazi araçları segmentinde en çok satan unvanını büyük başarıyla taşıyan bir model...

2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılında SUV segmentinin lideri Kia Sorento, Eylül 2002’de başladığı Türkiye macerasında 17 bini aşan araç parkıyla, ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı. Yeni Kia Sorento, mayısta, yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla 53 bin euro artı 1595 lira plaka masraflarından oluşan fiyat etiketiyle pazardaki yerini alıyor.

Haberin Devamı

Çok düşük yakıt tüketimi

Yeni Kia Sorento’nun geliştirilmiş motoru, son derece güçlü bir performans sunuyor. Yeni nesil 2.2 litre CRDI sistemi, 197 beygir güç 435 Nm tork üretiyor. Kullanılan yeni tip CRDI sistemi sayesinde ayrıca, çok düşük bir yakıt tüketimi de sağlanıyor. Yeni Kia Sorento’nun motor hacmi, eski modele göre küçülmesine rağmen, gücü 27 beygir artırılmış. 100 kilometrede şehir dışı 6.2 litre gibi sınıfında lider bir yakıt tüketim değerine sahip olan yeni Kia Sorento, yüksek motor gücü ve torku sayesinde 100 kilometre hıza 10.2 saniyede çıkabiliyor.

Kia Sorento, Euro NCAP tarafından yapılan çarpışma testleri sonucunda rakipleri arasından en yüksek puanlardan birini elde ederek 5 yıldız almayı başardı. Bu arada Kia markasının Türkiye temsilcisi olan Çelik Motor, 50’nci yılında hedeflerini büyüttü. Kia Genel Müdürü Bora Koçak, “2013’e kadar Kia ile 25 bin, Geely’yle 6 bin, Coopers lastikleriyle 350 bin adetlik satışa ulaşacağız. Çelik Motor Filo’yla liderliği istiyoruz. Başkanımız Tuncay Özilhan, Efes Pilsen gibi otomotivde de başarılı olmak istiyor. Hedef 1 milyar lira ciro” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zengin donanım listesi

Yeni Kia Sorento’da aktif güvenlik sistemi de oldukça geliştirilmiş. Araçta, Elektronik Stability Kontrol Sitemi’nden (ESC) Yokuş İniş Fren Kontrol Sistemi DBC’ye kadar gerekli bütün modern sistemler standart olarak sunuluyor. Panoramik sunroof ile birlikte bu araçta ilk kez koku ve küfün önlenmesine yardımcı olan iyonizer teknoloji klima sistemi sunuluyor.

Bu Audi tarihe geçecek

Audi, R8 yüksek performans spor otomobilinin sınırlı üretim versiyonu R8 GT’yi pazara sunuyor. 5.2 litre V10 motoruyla 560 beygire yükseltilen gücü ve yaklaşık 100 kg azaltılan ağırlığı ile son derece performanslı R8 GT, 0’dan 100 kilometre hıza 3.6 saniyede çıkabiliyor ve 320 kilometre hıza ulaşıyor. Yalnızca 333 adet ile sınırlı olacak bu özel üretim serisinde, her R8 GT’nin vitesi üzerinde üretim numarası yazacak.

SEAT’tan cazip kampanya

Doğuş Otomotiv SEAT, Ibiza ve Leon modelleri için avantajlı indirimler ve cazip ödeme koşulları sunduğu yeni bir kampanya başlattı. 2010 model Ibiza’nın 1.4 litre 85 beygir Reference versiyonu, tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatlarında 1500 liraya varan indirimlerle sunulurken, zengin donanım içeriği ile Leon 1.6 lt 102 beygir ve 1.4 TSI 125 beygir modelleri, tavsiye edilen anahtar teslim fiyatları üzerinden 3500 lira indirimle satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Ford Focus’tan özel seri

Ford Otosan, Focus Collection ile Focus ailesinin orta donanım seviyesini zenginleştiren yeni bir seriyi avantajlı fiyatlarla piyasaya sundu. Focus Collection serisi, hız kontrol sistemi, yol bilgisayarı, spor koltukları ve deri direksiyonu ile Focus’un kendini ispatlamış sürüş dinamiklerine konfor getirirken, ön sis farları, elektrikli arka camlar ve 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar, aracın dinamik görüntüsünü öne çıkarıyor. Euro Ncap’ten 5 yıldız alan ve ABS, elektronik fren gücü dağılım sistemi EBD ve acil durum fren desteği EBA’nın ile ön ve yan hava yastıklarının standart olarak sunulduğu araç, 36 bin 280 liradan başlayan fiyatlarla Ford Otosan bayilerinde satışa sunuluyor.

Cannes Festivali’nde Renault rüzgarı esiyor

Renault, 27 yıldan bu yana Cannes Film Festivali’nin gelişmesini destekleyen ve festivale eşlik eden bir marka. Renault bu yıl, sinema dünyasının bu efsanevi etkinliği ile her zamankinden daha fazla bütünleşecek ve festivale katkıda bulunacak. Festival ihtiyaçlarını karşılamak üzere sağlanan 140 aracın yanı sıra Renault, Majestic 63 plajında açtığı L’Atelier Renault showroomunda her gün ziyaretçilerini ağırlayacak ve Yeni Megane Coupe Cabriolet modelinin örtüsünü dünya prömiyeri öncesinde bu mekanda açacak. 24 Mayıs tarihine kadar yaklaşık yetmiş Vel Satis ve otuz kadar Espace olmak üzere yüz civarında otomobilden oluşan bir filo, festivale katılan sinema sanatçılarına ve davetlilere ünlü kırmızı halı ile kaplı basamaklara kadar eşlik edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder