Ekonomi Üç aylık büyüme çift haneli olabilir

Üç aylık büyüme çift haneli olabilir

Paylaş
Üç aylık büyüme çift haneli olabilir

Maliye Bakanı, geçen yılın ilk üç ayında yüzde 14.3 küçülen Türkiye ekonomisinin, bu yıl ilk üç ayda çift haneli büyümeyi yakalayabileceğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de bu yılın ilk üç ayında çift haneli bir büyümenin söz konusu olabileceğini söyledi. Türkiye ekonomisi, geçen yılın ilk üç ayında yüzde 14.3 küçülmüştü.

Haberin Devamı

Büyüme/küçülme rakamları, bir önceki yılın aynı dönemine göre hesaplandığı için, geçen yılki üç aylık büyük daralmanın ardından, bu yıl ocak-şubat-mart büyümesinin yüksek çıkması bekleniyor. Mehmet Şimşek’in tahmini ise hükümetin, krizde yaşanan ekonomik kaybın üçte ikisinin silindiği görüşünde olduğunu gösteriyor.

İstihdam hızla artacak

Ak Parti’nin Gaziantep İl Danışma Meclisi’nde konuşan Mehmet Şimşek, son bir ayda gerek dünya gerekse Türkiye ekonomisinde olumlu sinyaller alındığını belirtti. “Türkiye krizden güçlü bir şekilde çıkıyor ve dikkat ederseniz kendi tedbirleriyle, kendi imkanlarıyla bunu başardı.

Bu, Türkiye tarihinde ilk” diyen Mehmet Şimşek, Hazine borçlanma faizlerinin tek hanede olduğunu hatırlattı. Mehmet Şimşek, “İnşallah düşük faiz ortamı yatırımları artıracak. İstihdam da yaz aylarından itibaren hızlı şekilde artacak” dedi.

Haberin Devamı