Ekonomi Ucuz kredi bankaları bozar

Ucuz kredi bankaları bozar

Paylaş
Ucuz kredi bankaları bozar

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankaların ucuza kredi veremeyeceğini söyledi

BİZDE ZATEN PARA VAR

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, elinde kaynak bulunsa da bankaların ucuz kredi veremeyeceğini söyledi. Dün İstanbul’da bir toplantı düzenleyen Özince, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tahvil ihracına izin vermemesi konusunda, “Bizde zaten para var. Şirketler ucuz kredi istiyor. Tahvilden gelecek para kredi olarak mı kullandırılacak? Ama BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in dediği gibi ucuza kredi veremeyiz. Verirsek faydası olmaz. Gelecek yıl bin kişiyi kapıya koyarsın” dedi.

DOĞRUSUNU BDDK BİLİR

Ersin Özince şöyle konuştu: “Anlık politikalarla otoriteyi değerlendirmek usul değil. Piyasada sanki ’bankalar gelsin tahvil ihraç etsin, alalım’ diye bekliyorlar. Tahvil ihracına çıktığınızda Hazine’den bu piyasayı söküp almak mevzubahis mi? Unutmayın ki, bu iş olursa bankalar Devletle faiz yarışına girişecek. Ondan yüksek faiz verecek. Aldığı parayı ne yapacak? BDDK bunu düşünecektir. Yetki, yetkisizlik tabii ki, öyle şeyler tartışılmaz. Bunun en doğrusunu da BDDK bilir.”

Haberin Devamı

İŞ BANKASI BU YIL 100 KİŞİ ALACAK

Son 10 yılda İş Bankası’nın aktiflerinin 23 kat büyüdüğünü söyleyen Ersin Özince, bu dönemde kredilerin 27 kat büyüdüğünü, mevduat artışının ise 22 kat olduğunu söyledi.

Geçen yıl 2.500 kişiyi işe aldıklarına dikkat çeken Özince, bu yıl problem olmazsa 1000 kişi daha alacaklarını söyledi. Özince, “Sektör kapatırken biz şube açmaya devam ettik. Çok da olumlu sonuçlarını gördük” dedi.

350 ŞUBE AÇTI

99 tane kapattı Yaptıkları yatırımların karşılığını aldıklarını söyleyen Ersin Özince, “Geçen yıl 60 şube açtık. Şube sayısını 1093’e çıkardık. Son 10 yılda bugün itibarıyla 350 tane şube açmışız. 99 tane de kapatmışız veya birleştirmişiz. Ancak 10 yıl içinde yaklaşık 251 şube artırarak şube hacmimizi de neredeyse yüzde 25’in üzerinde, artırmışız. 2010 yılında da 62 şube açmayı programlıyoruz” diye konuştu.