Ekonomi 'Ucuz marketlerde rekabet sertleşecek'

'Ucuz marketlerde rekabet sertleşecek'

Paylaş
'Ucuz marketlerde rekabet sertleşecek'

DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez Somoza, indirim marketinde (discount) Türkiye'de daha ciddi bir rekabet olacağını, rekabetin sertleşeceğini belirtti.

Somoza, DiaSA’nın, kişiye özel indirim kuponlarını tüketicilerin kullanımına sunması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, öncelikli hedeflerinin hem ürün kalitesi hem de fiyat bakımından müşterilerinin en üst düzeyde memnuniyetini sağlamak olduğunu, indirim kuponlarının da tamamen tüketici yararı gözetilerek geliştirildiğini söyledi.

Müşterilerinin tercihlerini göz önünde bulundurarak onlara daha avantajlı ve kazançlı alışveriş olanağı sağlayacak olan kişiye özel indirim kuponu dönemini Türkiye’de ilk başlatan kuruluşun DiaSA olduğunu belirten Somoza, müşterilerine avantajlar sunmaya devam edeceklerini, sadece Club DiaSA Kart sahiplerinin kullanabileceği kuponlarla DiaSA’nın, tüketicilerin alışveriş tercihine göre her ay yeni ürünleri ve indirimleri belirlediğini, müşteriye özel kupon hazırlandığını ve uygulamanın müşteriyle olan iletişime yeni bir boyut getireceğini anlattı.

Ücretsiz verilen sadakat kartları Club DiaSA Kart’ın 3 ay içinde 1,7 milyon müşteriye ulaştığını kaydeden Somoza, "Türk müşterileri çok akıllı müşteriler. Eğer iş doğru yapılırsa Türk müşterisinden hemen reaksiyon alacağımızı biliyoruz. İlk ayda kasalardan 10 milyon tane kupon basılacak.

İndirim marketi olarak piyasada en ucuz olma amacındayız. Ucuzun daha ucuzunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Kuponlar ile müşterilerimizin şahsi beklentileri doğrultusunda o ürün grubunda daha fazla indirim sağlayacağız, onlara daha iyi hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Somoza, Türkiye’deki tedarikçilerinin bu tür projeleri "tutkuyla" desteklediğini ve marketlerin bu tür pazarlama aktivitelerine yatkın olduğunu söyledi.

-"YEREL RAKİPLER ÇOK CİDDİ"-

Haberin Devamı

Fernando Gonzalez Somoza, Avrupa’dan bakıldığında Türkiye’nin çok önemli bir potansiyel taşıdığına dikkati çekerek, "Ülkenin en önemli unsuru nüfusu. 70 milyon nüfusu var. Büyümesi önemli, Avrupa’nın 3 misli büyüyor. Çok ciddi rakiplerin olduğu, çok dinamik bir pazar. Sadece ulusal değil, uluslararası firmalar da var. Yerel rakipler de çok ciddi, çok güzel işler yapıyorlar. Şu anda herkes sahip olduğu satış metrekaresini artırma gayreti içinde" şeklinde konuştu.

DiaSA’nın Marmara ve Ege bölgesinde çok yoğun olduğunu, bu yıl itibariyle bütün Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişlediklerini ve amaçlarının Türkiye’yi kapsamak olduğunu belirten Somoza, organize perakendenin Türkiye’de önemli bir yerinin bulunduğunu, ancak geleneksel perakendecilerin var olmaya devam edeceğini söyledi. Somoza, bir soru üzerine, "Discount’ta daha ciddi bir rekabet olacak, rekabet sertleşecek. Bu aslında iyi bir şey. Müşteriler bundan fayda sağlayacak.

Türkiye, şirketimiz için en önemli stratejik ülkelerden bir tanesi. Türkiye’de çok agresif bir büyüme planımız var" dedi.

İndirim marketi sektöründe mağaza markalı ürünlere kendi adını veren tek perakendecinin DiaSA olduğunu belirten Somoza, Türkiye’nin, perakende için doğru bir pazar olduğunu ve bu pazarda herkes için yer bulunduğunu, DiaSA’nın da başarılı olacağına inandığını ifade etti.

CarrefourSA’nın indirimli ürünleri satmasına ilişkin bir soru üzerine Somoza, "Ucuzluk... Herkes kullanıyor. Revaçta olan bir şey. Sonuçta müşteriler çok bilinçli. Doğru kararı verecekler" dedi.

DiaSA’nın organik büyümesine devam edeceğini ifade eden Somoza,"Geçen yıl 280’nin üzerinde mağaza açtık. Sanmıyorum ki geçen yılın altında bir performans gösterelim" şeklinde konuştu.

Verilen bilgiye göre, DiaSA, alışveriş sırasında kullanılabilen kuponlarla tüketicilere "kişiye özel" fırsatlar sunuyor. DiaSA, kuponlarda 1 alana 1 bedava, 3 al 2 öde gibi fırsatlarla birlikte toplam alışveriş tutarı üzerinden ya da belirli bir üründe indirim imkanı sağlıyor. Tüketiciler kuponlarını kazandıkları ayın son gününe kadar tüm DiaSA mağazalarında pek çok kez kullanabiliyor.

Haberin Devamı