Ekonomi Ucuz tatil için acele edin

Ucuz tatil için acele edin

Paylaş
Ucuz tatil için acele edin

Ucuz tatil için acele edin

Avrupa ve Rusya pazarından 2010 turizm sezonu öncesi Türkiye'ye olan talebin artması, sezonda yatak bulamama endişesini doğurdu. İç pazarda turist taşıyan tur operatörleri, yazın ucuza tatil yapmak isteyen vatandaşları, erken rezervasyon dönemini kaçırmamaları noktasında uyardı.

Haberin Devamı

Erken rezervasyonun birinci dönem satışlarında geçen seneye oranla yüzde 40-45 arasında bir artış gerçekleştiğini kaydeden tur operatörleri, iç pazarda bugüne kadar böyle bir hareketlilik yaşanmadığını vurguladı. Türkiye'de bu yıl tatil rezervasyonlarının sigorta güvencesi altına alınmasının da talebi artırdığını kaydeden operatörler, tüketicilerin erken rezervasyonun birinci döneminde yüzde 40'a varan bir avantaj sağladıklarını belirtti. İkinci dönemde tatil için yer ayırtırmayı düşünen yerli turisttin avantajının ise yüzde 30 seviyesinde olacağını söyleyen operatörler, erken rezervasyon döneminin Mayıs ayı başında son bulacağını belirtti.

Uygulanan sigortalama sistemiyle toplam tatil bedelinin yüzde 1'lik kısmının sigorta poliçesi olarak kesildiğini söyleyen ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, sistemin tüketicilere rezervasyonlarından 72 saat önce koşulsuz vazgeçme imkanı sunduğunu dile getirdi. Başlatılan yeni uygulama birlikte Didim, Kuşadası ve Ayvalık'a olan talebin 2010 yılında artış gösterdiğini söyleyen Özbek, Kemer, Marmaris ve Bodrum'a olan talebin ise geçen yıllardaki seviyesini koruduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Talep artışı gösteren yörelerde geçen yıllarda satışların Nisan ayından önce başlamadığını belirten Özbek, bu yıl Şubat ayı içerisinde bu bölgelere rezervasyon aldıklarını söyledi. Yerli turistlerin bu üç yöreyi fiyat avantajından dolayı tercih ettiğini dile getiren Özbek, Türkiye genelinde günlük kişibaşı 50- 350 lira arasında konaklama imkanı sunduklarını kaydetti.

50 BİN KİŞİYE TATİL HEDEFİ

Erken rezervasyon dönemende Antalya Bölgesi ve Bodrum satışlarının geçen yılki seviyesini koruduğunu kaydeden Işıl Tur İç Turizm Müdürü Murat Yıldırım, tesislerin Akdeniz Bölgesi'nden dolmaya başlayarak Kuzey Ege'ye doğru devam edeceğini söyledi. Dış pazardan Türkiye'ye olan talepte bu yıl artış olmasından dolayı yüksek sezonda iç pazara yer kalmama endişesi taşıdıklarını söyleyen Yıldırım, tatilcilerin erken rezervasyon garantisinden faydalanmaları gerektiğini vurguladı. Rezervasyonun ikinci döneminin tatilcilere yüzde 30 avantaj sağlayacağını söyleyen Yıldırım, Işıl Tur olarak 2010 yılında 50 bin kişiye tatil yaptımayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Işıl Tur İç Turizm Müdürü Murat Yıldırım, dış pazarda Türkiye'ye olan talep nedeniyle yüksek sezonda iç pazara yer kalmama endişesi taşıdıklarını söyledi, tatilcilerin erken rezervasyon garantisinden faydalanmaları gerektiğine dikkati çekti. Yıldırım, Işıl Tur olarak bu yıl 50 bin kişiye tatil yaptırmayı hedeflediklerini kaydetti.

SON DAKİKA ALIŞKANLIĞI BİTTİ

Tatilcilerin erken rezervasyon döneminde Haziran ayı için 4 yıldızlı bir otelde haftalık kişibaşı 500-600 TL'ye rezervasyon yaptırabileceğini kaydeden Jolly Tur Acenteler Müdürü Murat Kuduzcu, yerli turistin son dakika rezervasyon alışkanlığını terk ettiğini söyledi. Yerli tatilcilerin uzun vadede plan yapabilme alışkanlığının yeni yeni oturduğunu dile getiren Kuduzcu, “Bizdeki rezervasyonlar bölgelere orantılı bir şekilde dağılıyor. Fakat iç turizmde erken rezervasyon alışkanlığı kazanılmaya başlandı” dedi.

Hamit SEÇİL/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı