Nedim Şener Uluslararası bir tehdit olarak FETÖ
HABERİ PAYLAŞ

Uluslararası bir tehdit olarak FETÖ

Haberin Devamı

Fethullahçı Terör Örgütü yalnız Türkiye için değil artık varolduğu 150 ülke için de tehlikedir. Eğitim adı altında failiyet gösteren FETÖ okullarında bazı öğretmenlerin yabancı istihbarat örgütlerine çalıştıkları raporlara konu olmuştur.

Zaten FETÖ’nün uluslararası bir güvenlik riski oluşturması bir istihbarat ve operasyon örgütü olmasından geliyor. Bu nedenle Polis Akademisi’nin ikincisini düzenlediği Uluslararası Güvenlik Sempozyumu’nun bu yıl konusu “Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ” olarak seçilmiş.

Antalya’da gerçekleşen sempozyumda üç gün boyunca “Kafkasya-Rusya ve Orta Asya’da FETÖ”, “Afrika ve Ortadoğu’da FETÖ”, “Balkanlar’da FETÖ”, son olarak “Avrupa ve Amerika örneğinde FETÖ” konulu oturumlar yapılacak.

Yani küresel olarak FETÖ faaliyetleri anlatılacak. Tabii arada “FETÖ ve Eğitim” ile “FETÖ ve Medya Yapılanması” uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.

Sempozyumun ilk günü Polis Akademesi tarafından hazırlanan “Yeni Nesil Terör: FETÖ’nün Analizi” isimli bir rapor açıklandı.

Rapordan öneriler

Bir çalışma grubu tarafından hazırlanan rapor hem FETÖ’yü hem de FETÖ ile mücadele etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyor.

İşte bir kaç öneri:

“Bilgiler tek bir bilgi havuzunda toplanmalı, bir koordinasyon merkezi oluşturulmalı. Mücadele mimarisi oluşturulmalı, yani nasıl mücadele edileceği belirlenmeli. FETÖ ile mücadele için uzman kolluk kuvveti oluşturulmalı. FETÖ davalarında sanık sayısı oldukça fazladır. Tutuklama ve yargılama gibi işlemler örgütün yöneticilerinden başlayarak aşağıya doğru inmelidir. Sıcak olayı görenler dışında gizli tanıklık tercih edilmemeli. Etkin pişmanlık ancak yeni bilgi verenlere uygulanmalı. FETÖ’nün çökertilmesi için dış bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar hazırlanmalı.”

FETÖ yöntem olarak yalan, sahtecilik, istihbarat toplama, istihbarata karşı koyma, kara ve gri propaganda dahil tüm yöntemleri kullanır. Bürokrasi içindeki uzantılarıyla operasyonlarını gerçekleştirir.

Terör örgütlerinin olmazsa olmaz aracı medya. Gazeteci olarak görevlendirdiği elemanları ile de yalan ve iftirayı küresel olarak dolaşıma sokar. Tıpkı Türkiye’deki gibi dünyanın herhangi bir yerinde FETÖ okulunda yetişen biri artık FETÖ’nün, aslında onu kullanan gücün elemanı olur. Onun neyi ne zaman yapacağına gerçek sahipleri karar verir. O ülkeler için de asıl risk budur.

FETÖ kim için risk değildir?

Belki onu maşa olarak kullananlar için, ama şimdilik. Çünkü maşa bir gün onu tutan eli de yakar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder