Gündem Üniversite hayali yarıda kaldı

Üniversite hayali yarıda kaldı

Paylaş
Üniversite hayali yarıda kaldı

Konya'da üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra memleketlerine dönen, içinde öğrencilerin bulunduğu otomobilde iki genç hayatını kaybetti

Kaza, saat 06.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi İstanbul Yolu üzerinde bulunan Aydınlıkevler Alt Geçit'in de meydana geldi.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Uğur Nazmi Yiğit'in kullandığı 42 YJ 303 plakalı otomobile, iddiaya göre plakası alınamayan bir otomobil arkadan çarptı.

Çarpma sonucu kontrolden çıkan otomobil, önce yolun sağındaki bariyerlere iki kez çarptı, ardından yolun solundaki bariyerlere çarptıktan sonra yaklaşık 5 metre ileri de durabildi.

Otomobilin sol bariyerlere çarptığı sırada emniyet kemeri takılı olmayan sürücü Uğur Nazmi Yiğit ile ön koltukla oturan 21 yaşındaki Yusuf Taşdemir, otomobilden fırlayıp, karşı yönden gelen 30 yaşındaki sağlık memuru Aykut Acar'ın kullandığı 42 SY 625 plakalı otomobilin altında kaldı.

Arka koltukta oturan ve emniyet kemeri takılı olan 20 yaşındaki Sercan Ateş'de kazadan yaralı olarak kurtuldu. Giresun'de yaşayan sürücü Uğur Nazmi Yiğit'in, iki gün önce Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü'ne kayıt yaptırdığı, Bursa'da yaşayan Yusuf Taşdemir'inde yine iki gün önce aynı bölüme kayıtlarını yaptırdığı, kayıttan sonra da Giresunlu olan ve Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Bölümü'nde okuyan arkadaşları Sercan Ateş'in yanına geldikleri öğrenildi.

Yiğit ve Taşdemir'in memleketlerini dönmek için Ateş ile birilkte Ateş'in eniştesine ait otomobille terminale bilet almaya gittikleri belirtildi. Kazada yaşamını yitiren Yiğit ve Taşdemir'in cenazeleri otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Sercan Ateş'in polise verdiği ifadesinde, "Hızımız çok fazla değildi. Arkamızdan plakasını alamadığım beyaz bir otomobil vurup kaçtı. Arkadaşım direksiyon hakimiyetini kaybetti ve alt geçitin bariyerlerine çarptık. Benim emniyet kemerim takılıydı. Onlarında ise değil." dediği öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

İhsan YALÇIN/KONYA (DHA)