Ekonomi 'Uzan davasından endişemiz yok'

'Uzan davasından endişemiz yok'

Paylaş
'Uzan davasından endişemiz yok'

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Libananco davasından endişeleri olmadığını söyledi

10.1 milyar dolarlık

Libananco şirketinin, el konulan Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinde zarara uğradığı gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti hakkında açtığı 10.1 milyar dolar tutarındaki tahkim davasında üçüncü duruşma, Fransa’nın başkenti Paris’te dün yapıldı.

Sabah 9.00’da başlayan duruşmalara, Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi üyeleri, Türk Hükümeti avukatları ve Uzanların avukatları katıldı.

Cem Uzan da katıldı

Duruşmaların öğleden sonraki oturumuna Cem Uzan da katıldı. Cem Uzan, bir süre önce Fransa’dan siyasi iltica talebinde bulunmuştu. Duruşmaya Hakan Uzan’ın gelmediği gözlendi.

Bu duruşma için Interpol tarafından tutuklama kararı askıya alınan Hakan Uzan’ın, Paris’ten ayrıldığı iddia ediliyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız, geniş kapsamlı hazırlık yaptıkları için davadan endişe etmediklerini söyledi.

Esastan görüşmeye karar verilecek

Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi, yıllardır kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan’ın katılması için özel izin verilen davanın taraflarını dinledikten sonra, ‘esastan görüşülüp görüşülmeyeceğini’ karara bağlayacak.

Duruşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yetki itirazları dinleniyor, davacı şirketin iddialarının belgelere dayanıp dayanmadığına bakılıyor.

Haberin Devamı