1000 farklı ham besin maddesi üzerinde araştırma yapan bilim insanları vücudun en çok ihtiyaç duyduğu önemli yiyecekleri sıraladı 579 kalori (100 g) Besin puanı: 97Mono doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan bademin, kalp ve damar sağlığına ve diyabete iyi geldiği biliniyor. 486 kalori (100 g) Besin puanı: 85Bu minik siyah tohumlar lif bakımından oldukça zengin olduğu gibi protein, linolenic asit, fenolik asit ve çeşitli vitaminler de içermektedir 559 kalori (100 g) Besin puanı: 84En önemli bitki kökenli demir ve manganez kaynaklarından biridir. 19 kalori (100 g) Besin puanı: 78Sebzelere parlak renklerini veren maddeler bakımından zengin olduğu için pazınn antioksidan içeriği de yüksektir. 22 kalori (100 g) Besin puanı: 70 Şeker pancarı bitkisinin yaprağıdır. Kalsiyun, demir, K vitamin ve B grubu vitaminler (özellikle riboflavin) bakımından önemli bir bitkidir. 292 kalori (100 g) Besin puanı: 69 Baharat olarak kullanılmak üzere kurutulup öğütülen maydanoz bor, florür ve kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemik ve diş sağlığı bakımından önemlidir. 319 kalori (100 g) Besin puanı: 68 Kurutulup yaprak haline getirilmiş kereviz, lezzetlendirici olarak kullanılır. Önemli bir vitamin, mineral ve amino asit kaynağıdır. 11 kalori (100 g) Besin puanı: 68Akar su boylarında yetişen bu bitki mineral eksikliğini gidermede kullanılır. 53 kalori (100 g) Besin puanı: 67Turunçgillerden şeker içeriği yüksek bu meyve, karotenoid ve A vitamin bakımından zengindir. 77 kalori (100 g) Besin puanı: 67Bezelyede çok mitarda fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır ve lif vardır. 27 kalori (100 g) Besin puanı: 65Bakır, fosfor ve magnezyum bakımından zengin yeşil soğan aynı zamanda iyi bir K vitamin kaynağıdır. 31 kalori (100 g) Besin puanı: 65Vitaminler bakımından zengin bu bitkinin yabani akrabalarının Avrupa veya Akdeniz'de deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu tahmin ediliyor. 42 kalori (100 g) Besin puanı: 64Pembe greyfurtta, karotenoid ve likopen pigmentlerinin birikmesi nedeniyle dilimleri kırmızımsı bir renk alır. 45 kalori (100 g) Besin puanı: 64Karahindiba yaprağı A ve C vitaminleri ile kalsiyum bakımından zengindir. 29 kalori (100 g) Besin puanı: 64Magnezyum, folat, A vitamini ve karotenoidler bakımından zengin olan ıspanağın dondurulmuşu tazesinden daha besleyicidir. 282 kalori (100 g) Besin puanı: 63A, C, E vitaminleri, fenolik bileşikler ve karotenoidler bakımından zengindir. 23 kalori (100 g) Besin puanı: 63Kalbi korumada etkili bir bitki olarak biliniyor. Mantara ve bakteriye karşı etkili olduğu sanılıyor. 32 kalori (100 g) Besin puanı: 63Ortasında yumrusu olmayan bir tür lahana. 324 kalori (100 g) Besin puanı: 62Capsicum bitkisinin meyvesi olan acı biber, kapsaisinoid, karotenoid ve askorbik asit ve antioksidanlar bakımından zengindir. 22 kalori (100 g) Besin puanı: 62Bildiğimiz brokoliden farklıdır. Sapları daha uzun, çiçek kısmı daha küçük olan bu sebze turpgillerdendir.