Gündem Üzmez'e boşanma davası

Üzmez'e boşanma davası

Paylaş
Üzmez'e boşanma davası

14 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılanan 80 yaşındaki Üzmez'in, kendisinden 50 yaş küçük eşi boşanma davası açtı

Bursa’da yaşayan 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılanan Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez’in (80) yuvası yıkıldı

Üzmez’in kendisinden 50 yaş küçük 8 yıllık eşi Ayşe Üzmez (Yılmaz), geçtiğimiz günlerde Sarıyer Aile Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Bursa Aile Mahkemesi’ne bir boşanma dilekçesi sundu.

AYRILIK PROTOKOLÜ

Haberin Devamı

Bursa Adliyesi’ne verilen dilekçe, önceki gün Sarıyer Adliyesi’ne ulaştı. 8 yıllık eşinden anlaşmalı olarak boşanmak istediğini beyan eden Ayşe Hanım ile Üzmez’in aralarında bir “ayrılık protokolü” yaptıkları öğrenildi.

Üzmezler’in önümüzdeki günlerde Sarıyer Aile Mahkemesi’ne gelecek ve boşanmak istediklerini bir kez de hakim huzurunda dile getirecek. Yargılandığı Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Eylül 2009 günü ’küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Üzmez, Yargıtay süreci ve cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak, geçtiğimiz 9 Mart’ta tahliye edilmişti.

KARISI ÖNCEDEN SAHİP ÇIKMIŞTI

Olayla ilgili bir duruşmada şahit olarak çağrılan yazarın karısı, "Olaydan sonra mağdure B.Ç.'nin teyzesi E.Ç. ile görüştüm. 'Böyle bir şey varsa eşi olarak bunu bilmeye hakkım var' dedim. Teyzesi de böyle bir şeyin söz konusu bile olmayacağını söyledi. Eşim suçsuzdur" demişti.

Haberin Devamı