Ekonomi Vakıfbank şube atağına kalktı

Vakıfbank şube atağına kalktı

Paylaş
Vakıfbank şube atağına kalktı

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bu yıl 100 yeni şube açma hedefleri olduğunu hatırlatarak, “Yıl sonunda 620 şubeye ulaşacağız. Üç yılda bu sayı 850'ye çıkacak” dedi

Üç yılda 850’ye çıkacak

Haberin Devamı

Vakıfbank, yeni genel müdürü Süleyman Kalkan yönetiminde şubeleşme atağına kalktı. İki yeni şube açılışı için Gaziantep’te bulunan Kalkan, bankanın hedeflerini anlattı.

Yıl başından bu yana 25 yeni şube açtıklarını belirten Kalkan, “Bu yıl toplam 100 şube açıp, şube sayımızı 620’ye, üç yıl içinde de 850’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Bankalar Birliği verilerine göre, Vakıfbank’ın 31 Mart itibarıyla 547 şubesi ve 10 bin 378 çalışanı bulunuyor. Yeni şubeler, bankanın istihdamını da büyütecek.

Yakın zamanda Irak’ta

Süleyman Kalkan, konuşmasında, yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin yüzde 11.7 büyüdüğünü vurgulayarak, ekonomik gelişmeler konusunda iyimser olduğunu belirtti. Kalkan, Avrupa’daki olumsuz gelişmelerin Türkiye’yi etkilemesi konusundaki endişelerin de kaybolduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Gaziantep’te 52 yıldır bulunduklarını kaydeden Kalkan, kentte 2 şube daha açmayı istediklerini açıkladı. Kalkan, yakın coğrafyadaki imkanlar üzerinde çalıştıklarını ve kısa zamanda Irak’ta şube açmayı planladıklarını bildirdi.

KOBİ’lere 200 milyon dolar

Süleyman Kalkan, Vakıfbank’ın geçen yılki kriz süresince de kredi kullandırmaya devam ettiğini belirtti.

Kalkan, “Geçen yıl sektörün çok üstünde kredi artışı sağladık. Hızımızı hiç kesmedik. Dünya Bankası’yla 200 milyon dolarlık, sadece KOBİ’ler için kullanılmak üzere yeni bir anlaşma imzaladık. Desteklerimiz devam edecek” dedi.