Ekonomi Varan ucuzu bıraktı

Varan ucuzu bıraktı

Paylaş
Varan ucuzu bıraktı

Varan geçen mayısta kurduğu ucuz otobüs şirketi 'Varan Bus' uygulamasına son verdi

EKONOMİK FİYAT POLİTİKASI

Türkiye’nin en köklü otobüs işletmecilerinden Varan Turizm, geçen yılın mayıs ayında kurduğu ve daha ucuza yolcu taşıdığı markası Varan Bus uygulamasına son verdi. Varan Başkanı Enis Pekuysal, “Bu bir denemeydi. Devam etmeme kararı aldık” dedi. Bunun yerine uçak şirketleri gibi ‘ekonomik fiyat’ uygulamaya başladıklarını söyleyen Pekuysal, “Rezervasyon sistemine başladık. Erken bilet alan, ucuza gidecek. Örneğin, Ankara-İstanbul arası 30 liradan başlıyor, 60’a kadar çıkıyor” diye konuştu.

BİLETİ ERKEN ALAN KAZANÇLI

Varan’ın yeni uygulamasında saat, sezon ve hafta sonu kriterlerinin belirleyici olduğunu kaydeden Pekuysal, “Belirli bir koltuk sayısı var. Otobüs doldukça fiyat artacak. Bu bütün dünyada yapılan sistem. Türkiye’de otobüs taşımacılığında biz başlattık” dedi. Ulaştırma Bakanlığı’nın geçen hafta açıkladığı otobüslerde ‘taban fiyat’ kararının, otobüsçüyü koruyan bir uygulama olduğunu düşünen Pekuysal “5 lira, 20 lira, 1 liraya bilet satılıyor. Öldürücü bir rekabet oluşuyor” dedi.

ÇAPRAZ HATLAR DEVREYE GİRECEK

“2009’u 1 milyon 200 bin yolcu ve 70 milyon dolar ciro ile kapattık” diyen Pekuysal, 2010’da yüzde 25 ciro artışı hedeflediklerini söyledi. 2010’da 1.5, 2011’de 2 milyon yolcu taşıyacaklarını kaydeden Pekuysal, 2010’da devreye girecek hatlar ile ilgili şöyle konuştu: “Bu hafta Trabzon seferlerine başlayacağız. Bodrum-Antalya, Bodrum-İzmir, Antalya-Adana çapraz hatlarımız başlayacak. Yıl içinde İstanbul- Eskişehir hattı düşünüyoruz. Yurtdışında Bulgaristan ve Berlin seferlerine başlayacağız.”

2010'DA YATIRIM İÇİN 18 MİLYON EURO AYIRDI

Yatırım planları hakkında da bilgi veren Pekuysal, “200 otobüsümüz var. 2010’da 50 otobüsten oluşan 18 milyon euro’luk yatırım öngörüyoruz” diye konuştu. Mazot fiyatlarına gelen zamları şimdiye kadar fiyatlara yansıtmadıklarına dikkat çeken Pekuysal, “Yaza doğru bilet fiyatlarında yüzde 10 artış yapacağız” dedi. Üniversiteliye yüzde 10 indirim sağlayan ‘Ünivkart’ı uygulamaya soktuklarını söyleyen Pekuysal, ücretsiz seyahat sağlayan Varan Miles kartının 250 bin üyesi olduğunu kaydetti.

Gülay ZAİM

2

Haberin Devamı