Gündem Vekilin serveti eğitime

Vekilin serveti eğitime

Paylaş
Vekilin serveti eğitime

Eski emekli Yargıtay üyesi Sebahattin Eryurt ile emekli fizik profesörü olan eşi Dilhan Eryurt birlikte biriktirdikleri 800 bin lirayı Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı

ADALET VE SİYASET

Haberin Devamı

Sebahattin Eryurt 92 yıl önce doğdu. Erzurum Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1941 yılında göreve başladı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde savcılık ve hakimlik yaptı. 1983 yılında Yargıtay üyesiyken emekliye ayrıldı. Aynı yıl siyasi hayatta yerini aldı.

ÜÇ ÇOCUKLARI VAR

ebahattin Eryurt 1983’te Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden (MDP) Erzurum Milletvekili seçildi ve 1987’ye kadar Meclis’te milleti temsil etti. Sebahattin Eryurt, emekli fizik profesörü olan eşi Dilhan Eryurt (83) ile birlikte halen Ankara’da yaşıyor. Çiftin ikisi kız üç çocukları var.

MEMLEKETİNE VERDİ

Dilhan-Sebahattin Eryurt servetlerini eğitime bıraktı. Karı-koca biriktirdikleri 800 bin lirayı Sebahattin Eryurt’un memleketi Erzurum’daki milli eğitim müdürlüğüne bağışladı. Eski vekil ve eşinin servetiyle Erzurum’da anaokulu, Pasinler ilçesinde kız öğrenci yurdu yapılacak.

Haberin Devamı

VATANA VEFA BORCU

Anaokulu ve yurt 100’er öğrenci kapasiteli olacak. Sebahattin Eryurt çocukları olduğu halde servetini niye bağışladığını açıkladı: “Ömrümüzün sonuna geldik, memlekete vefa borcumuzu ödemek istedik.” Öte yandan çift ‘Hakimlikten Siyasete’ adlı anı kitabını yazdı. 

Tevfik AKAN/DHA