Volkan Aliakar Ver Burak'a assın ağlara
HABERİ PAYLAŞ

Ver Burak'a assın ağlara

Haberin Devamı

Hücum planını sadece Burak Yılmaz üzerine kuran Trabzonspor’un her maçta sıkıntı yaşaması çok doğal. Eskişehir deplasmanında da aynı sorun vardı. İlk yarı boyunca sadece Burak’a atılan uzun toplarla etkili olmak isteyen Bordo-Mavililer gol bölgesinde varlık gösteremedi. Soyunma odasına gidildiğinde teknik direktör Şenol Güneş’in bu duruma çare bulacağını düşünüyordum.

[[HAFTAYA]]

İkinci bir forveti oyuna sokabilir ya da Halil’i, Burak’a daha yakın oynatıp hücum zenginliğini artırabilirdi. Ancak aynı şekilde ikinci yarıya başladı tecrübeli hoca. Belli ki Burak Yılmaz’a çok güveniyordu. Golcüsü için “Nasıl olsa bir tane atar” diye düşünmüş olmalı. Nitekim Burak, hocasını yanıltmadı, hatta fazlasını yaptı. 55 ve 57’de iki kez sahne alıp bu zor deplasmanda kilidi açtı.

Daha önce söylediğim ve istatistiklerin de açıkça gösterdiği gibi Burak Yılmaz, Trabzonspor’un en önemli silahı. Süper Lig’de geride kalan 5 haftada Bordo-Mavili ekibin attığı 7 golün tümünde Burak’ın imzası var. Üstelik İstanbul Belediye sınavında da cezası nedeniyle forma giyemedi yıldız futbolcu. Zaten Trabzonspor o maçta sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı. Eskiden Fenerbahçe’nin efsane golcüsü Lefter için “Ver Lefter’e yazsın deftere” diye söylenirdi. Artık Trabzonsporlu Burak için de “Ver Burak’a assın ağlara” denecek sanırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder