Ekonomi Volvo'ya Akdeniz dopingi

Volvo'ya Akdeniz dopingi

Paylaş
Volvo'ya Akdeniz dopingi

Güvenlik denince akla gelen ilk otomobil markalarından olan Volvo yeni model atağıyla İsveç kusursuzluğuna heyecan ve dinamizmi de ekledi. İskandinav şirketi dünyadaki 28 ülkeyi Türkiye'den yönetiyor

HAKAN ÇELİK

İsveçli Volvo son birkaç yılda piyasaya sunduğu yeni modellerle bütün dünyada hem pazar payını artırdı hem de adından daha çok söz ettirmeye başladı. Volvo bugüne kadar güvenli otomobilleriyle tanınan bir marka. Volvo’nun bu imajı, yeni modellerinde de güçlenerek devam ediyor. Geçmişte İskandinav kültürüne uygun olarak fazla sade otomobiller tasarlamakla eleştirilen Volvo’nun asıl başarısı son dönemdeki araçlarıyla bu imajı yıkmak oldu.

Zira Türkiye’de de kısa süre önce satışa çıkan Volvo S60 ve V60 gibi modeller Kuzey’in mükemmelliyetçiliğiyle Akdeniz’in coşkusunu bir araya getiriyor. Bu atılım Volvo’nun televizyon reklamlarında da hissediliyor. S60 ve V60 modellerinin slalomlar yaparak hareket halindeki bir TIR’ın içine girişlerinin canlandırıldığı reklam, otomobil tarihinin en ilginç yapımları arasına girdi bile.

Türkiye’ye güven

Volvo Cars İstanbul’daki Bölge Ofisi’nden dünyadaki 28 ülkeyi yönetiyor. Aralarında Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt ve Ebru Ekşi Akınoğlu’nun da bulunduğu ekip bu ülkelerle ilgili stratejik kararları Türkiye’den alıyor. Bu yapılanma İsveçli şirketin Türkiye’ye duyduğu güvenin de bir göstergesi. Ebru Ekşi Akınoğlu ile İstanbul’daki Rahmi Koç Müzesi’nin içindeki Halat Restaurant’ta Volvo’nun Türkiye pazarındaki hedeflerini değerlendirdik. Motor, tasarım ve şanzıman özellikleriyle Türkiye’nin beklentilerine uygun yeni modellerle büyük çıkış yaptıklarının altını çizen Akınoğlu, önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’deki hedeflerini iki katına çıkaracaklarını söyledi. Ebru Ekşi Akınoğlu’nun verdiği bilgilerden Volvo Cars Türkiye’nin neler yaptığını özetledim:

- Volvo, Türkiye’de halen S40, V70, XC60, XC90, C30, S60, V60 ve S80 modellerini pazarlıyor.

- S60 ve V60’ın 1.6 litrelik benzinli otomatik T4 motorlu versiyonunun satışına başlandı. Araçların fiyatı 71 bin 600 liradan başlıyor. Şehir güvenliğinde bir devrim olarak kabul edilen ‘City Safety’ paketi bu otomobillerde standart. 2.0 litrelik modelin satış fiyatı ise 82 bin 500 TL.

- Volvo’nun amiral gemisi konumundaki S80 modelinin 1.6 litrelik otomatik modeli de satışta. Aracın fiyatı 81 bin 360 TL’den başlıyor.

- Volvo bu yıl Türkiye’de 4 bin 500 araç satmayı planlıyor. Bunun yaklaşık 2 bini S60 ve V60 olacak.

- Dünyada kompakt SUV sınıfının en çok satan aracı konumuna yükselen XC60 Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Başlangıç fiyatı 98 bin TL olan araçtan son iki ayda 117 tane satıldı. Bu yılki satış hedefi 700 adet.

- Volvo, hükümetin sadece elektrikli araçlara değil hibrid modellere de destek vermesini bekliyor.

- Volvo’nun tüketicilerle ilgili hedefi, en geç 24 saat içinde bütün şikayetlere yazılı yanıt verebilmek şeklinde özetleniyor.

Dacia yeni Duster ile uçtu

Renault Grubu bünyesindeki Dacia markası, 7 yılda dünya çapında başarı yakaladı. Dacia’nın bu başarısında otomobilde temel standartları güvenilirlikten ödün vermeden en uygun fiyata sunmasının büyük rolü var. Geçen yıl Dacia satışları dünyada bir önceki yıla göre yüzde 11.8 artarak 348 bin adede ulaştı. Dacia, Avrupa’da da 2009’a göre pazar payını yüzde 15 artırdı. Üretiminin büyük bölümünü Romanya’da gerçekleştiren marka Türkiye pazarında Logan, Sandero ve Duster modelleriyle ilgili görüyor. Uygun fiyatlı bir arazi aracı olan Duster, piyasaya çıktığı günden bu yana 100 bin adetlik sipariş alarak kendi alanında bir rekor kırmış durumda.

Ford’dan yeni Connect

Ford Otosan, özel aksesuarlarla donattığı ve sınırlı sayıda üretilen yüksek donanımlı yeni Transit Connect Silver Serisi’ni piyasaya sundu. Sadece Avalon Gri, Fırtına Gri ve Aytozu Gri renklerinde üretilen özel Transit Connect Silver Serisi, donanım ve uygun fiyatlarıyla da cazip bir alternatif sunuyor. Geniş iç hacmi, dayanıklılığı ve konforla öne çıkan Transit Connect Silver Serisi 90 beygir gücündeki TDCi motor, ESP, yan hava yastığı, Bluetooth’lu Türkçe sesli kontrol sistemi, yağmur sensörü, otomatik ön far, ısıtmalı ön cam ve park sensörü ile kullanıcısının hayatına değer katıyor. Satış fiyatı 35 bin 635 TL olan Transit Connect Silver, bu ay boyunca F Kasko hediyesiyle tüketiciye sunuluyor.

3

Haberin Devamı