Sağlık Vücudunuzu bitkisel karışımlarla yenileyin

Vücudunuzu bitkisel karışımlarla yenileyin

Paylaş
Vücudunuzu bitkisel karışımlarla yenileyin

Yediğimiz besinler, içtiğimiz içecekler, havadaki kimyasal maddeler, virüsler, bakteriler ve mantarlar mukozayı tahrip etmekte ve zamanla iltihaplanmalara ve de çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Bitkisel karışımlar, vücudu yabancı maddelerden temizlemeye yardımcı olur

Ebegömeci, Ebegömecigillerden olup bu gruba 30 bitki dahildir ve bunlardan en çok Yabani Ebegömeci; malva sylvestris, Cezayir Ebegömeci; Malva Sylvestris ssp.Mauriliana ve Küçük Ebegömeci; Malva neglecta’yı sayabiliriz. Malva kelimesi eski yunanca “Malakos”dan türemiş olup yumuşak anlamına, sylvestris Latince “Silve” kelimesinden türemiş olup orman anlamına gelir. Ebegömeci eskiden halk arasında öksürüğe karşı ve balgam söktürücü olarak kullanılmıştır. Vatanının Güney Doğu Avrupa (Paşaeli), Türkiye ve Kafkaslar olduğu tahmin edilmektedir.

Haberin Devamı

ŞİFALI EBEGÖMECİ EKSTRESİ İÇEREN BİTKİSEL KARIŞIMLAR İÇİN TIKLAYIN

Birleşimi: Çiçeklerinin bileşimindeki maddeleri önemine göre şöyle sıralayabiliriz;
a) Müsilajlar %6-10 arasında olup suda çözülünce (hidroliz) galaktozlar, glikozlar, arabinozlar, ramnozlar, xylozlar. Bu müsilajın %20-30’unu galakturon asitler oluşturur.
b)
Antosiyanidinler (Anthocyanidinler) %5-8 arasında olup bunun da %70-80’i Malvin (Malvidin-3, 5-diglikozit) ve %18-21’ini de delphinigin ve az miktarda Cyanidin (Siyanidin) ve de Petunidin içerir.
c) Ayrıca Tanin ve az miktarda Uçucu yağ içerir.

Yapraklarının birleşimindeki maddeler önemine göre şöyle sıralanabilir;
a) Müsilajlar %8-10 arasında olup bunun suda çözülmesi (hidroliz) ile %20 oranında Glucuronasit ve ayrıca galaktozlar, glikozlar, arabinozlar, ramnozlar ve xylozlardan oluşur.
b) Flavonit türevleri Gossypektinglikozit ve Hypolaetin içerir.
c) Ayrıca Taninler ve az miktarda eter yağı içerir.

Araştırmalar:
G.Nosalova ve ekibi 1994’de kediler üzerinde yaptıkları deneylerde Ebe gömeci çiçeğinin öksürüğü iyileştirdiği tespit edilmiştir. (TP.264) Bu araştırma ve deney tek başına yeterli olmayıp, daha geniş çaplı araştırmalar ve klinik tedavi deneylerine ihtiyaç vardır.

Tesir şekli:
Tahriş edici, iltihapları önleyici, balgam söktürücü, göğsü yumuşatıcı ve damarları büzücüdür.

Kullanılması:
a) Komisyon E’nin 02/03/1989 tarih ve 43 nolu Monografi bildirisine göre Ebe gömeci çiçek ve yaprağı ağız ve yutak tahrişleri ve buna bağlı olarak kuru öksürüğe karşı kullanılır.
b) Halk arasında Ebe gömeci yaprak ve çiçekleri ağız içi, yutak, akciğer, mide, bağırsak ve mesane mukozası tahrişlerini önlemek amacıyla kullanılmıştır.

Açıklama: Yediğimiz besin maddeleri, içtiğimiz içecekler, havadaki kim-yasal maddeler, virüsler, bakteriler ve de mantarlar mukozayı tahrip et-mekte ve zamanla iltihaplanmalara ve de çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Bilindiği gibi bağırsak mukozası takriben 300m² ve akciğer 200m²’dir. Oysa vücudumuzu saran deri tabakası 2m²’dir. Ebe gömeci yaprak ve çiçeklerindeki müsilaj mukozayı (sümüksü iç deri) Zaralı maddeye karşı korur ve mukozanın tekrar kuvvetlenmesi ve salgı üretmesini sağlar.

Çayı:
Ebegömeci yaprak ve çiçekleri hem ayrı ayrı hem de birlikte haş-lanarak (İnfüs) veya kaynatılarak (dekokt) çayları yapılabilir. İki kahve kaşığı çiçeklerden veya yapraklarından ve yahut da ikisinden birden karıştırılarak demliğe konur ve üzerine 300-400ml soğuk su ilave edildikten sonra 5-10saat bekletilir. Sonra kaynatılır ve 5-10dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir. İkinci metot ise; iki kahve kaşığı ebegömeci yaprağı veya çiçeği ve yahut da ikisi birlikte karıştırılarak dem¬liğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilerek 5-10dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Haberin Devamı