Egzersiz - Diyet Butterfly hareketi nedir, nasıl yapılır? Butterfly hareketi ne işe yarar?

Butterfly hareketi nedir, nasıl yapılır? Butterfly hareketi ne işe yarar?

Paylaş
Butterfly hareketi nedir, nasıl yapılır? Butterfly hareketi ne işe yarar?

Butterfly hareketi vücut geliştirmenin en temel hareketlerinden biridir. Özel bir makine ile yapılan bu hareket sonucu göğüsteki adele grubu ve omuz çalışır. Görsel olarak fit bir görünüme sahip olmak için butterfly hareketi önemlidir. Butterfly hareketi nedir ve nasıl yapılır, ne işe yarar? İşte, Posta.com.tr okurları için merak edilen tüm detaylar.

Vücut geliştirmek isteyen kişilerin kas grubunu hem görsel olarak hem de güç olarak geliştirmeleri gerekir. Vücutta etkili bir çalışma gerçekleştirmek ve kas gruplarını eşit bir şekilde çalıştırmak önemlidir. Omuz yapmak, göğüs kaslarınız geliştirmek, sırt ve kollarınızdaki sarkmaları önlemek için butterfly hareketini tercih edebilirsiniz. Kendine özel bir makinesi olan butterfly hareketi üst kasları güçlendiren bir harekettir. En temel vücut geliştirme hareketlerinden biri olarak kabul edilen butterfly hareketi ile omuzları ve göğüs adalesini çalıştırabilirsiniz. Butterfly bir diğer ismi ile "Polaris" olarak da bilinir.

Haberin Devamı

BUTTERFLY HAREKETİ NEDİR?

Butterfly hareketi, Pec Deck (butterfly machine) adı verilen bir makine aracılığı ile yapılan, kol, sırt, omuz bölgelerini çalıştıran aynı zamanda karın kaslarına da etki eden bir bir fitness hareketisie.  Ağırlık eklenerek hareketin gücü artırılabilir. İngilizce "kelebek" anlamına gelen "Butterfly hareketi", hem kuvvet gerektiren hem de kas kütlesini artıran bir harekettir. 

Göğüs adale grubu ve omuz birleşim noktalarını harekete geçiren butterfly hareketi ile bu bölgedeki kasları harekete geçirmek mümkündür.

BUTTERFLY HAREKETİ NE İŞE YARAR?

  • Göğüsleri büyütür

  • Omuz bölgesini genişletir

  • Arka kol kaslarındaki sarkmaları yok eder

  • Kol kası oluşmasını sağlar.

Kas geliştirmek ve vücut yapmak için egzersizlerin yanı sıra beslenme de çok önemlidir. Kaslarını güçlendirmek ve geliştirmek isteyen kişilerin beslenme programlarında ağırlıklı olarak protein bulunmalıdır. Böylece kas kütlesini artırmak daha kolay bir hal alır.

Haberin Devamı

Butterfly hareketi hem omuz bölgesini hem de göğüs adalesini geliştiren bir harekettir. Omuz birleşim kısmını ve göğüs kaslarını butterfly hareketi ile daha görünür ve daha kaslı bir şekle getirebilirsiniz.

Butterfly hareketi makine ile yapıldığı için genelde spor salonlarında yapılmaktadır.

NASIL YAPILIR?

Makine ile yapılan bu harekette oturursunuz ve iki tarafta pistonları bulunan makineyi öne doğru itersiniz. Bu sayede makineyi göğüs bölgesinde kapatmış ve buradaki kasları da çalıştırmış olursunuz.

  • Hareket öncesi kasların ısınması gerekir. En kolay ve uygun ısınma hareketi şınav çekmektir.
  • Makinenin oturma platformuna oturarak sırtınızı dik şekilde yerleştirin. 
  • Makinenin sağında ve solunda bulunan el tutacaklarını, avuç içlerini karşıya bakacak şekilde kavrayın. 
  • Harekete nefes vererek başlayın.
  • Kollarınızı göğüs ortasında birleştirilin ve tekrar nefes alarak kollarınızı iki yana açın

İpucu: Dirseklerin hareket esnasında 90 derecelik bir açıda olması ve göğüslerin bütün hareket boyunca sıkıştırılarak çalıştırılması oldukça önemlidir. 

Butterfly hareketinin doğru yapılabilmesi için bir uzman eşliğinde başlanması önerilir. Diğer kas grupları ile beraber dengeli bir şekilde yapılması için doğru uygulama önemlidir.

Butterfly hareketinin 4 set ve 10-12 tekrar yapılması öneriliyor. Kasların etkili bir şekilde çalışması için mutlaka en az  8 tekrar yapmaya özen gösterin. 

Göğüs kaslarını haftada 1 veya en fazla 2 gün çalıştırın.