Pratik Bilgiler Amel nedir? Amel sözlük anlamı...

Amel nedir? Amel sözlük anlamı...

Paylaş
Amel nedir? Amel sözlük anlamı...

Amel sözcüğü birçok yerde karşımıza çıkan ve sıkça duyulan bir kelimedir. Bu kelimenin en çok merak edileni ise anlamı olarak bilinir. Buna göre amel sözcüğü amaçlı şekilde yapılan iş anlamına gelir. Amel nedir? Amel ne demek TDK? Amel sözlük anlamı nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Amel sözcüğünün Arapça kökenli olduğu dikkat çeker. Bu sözcüğün sahip olduğu anlamın bir amaç uğruna yapılan iş olduğunu söylemek doğru olur.

Haberin Devamı

Ayrıca dini bir anlamı olduğu da bilinir. Buna göre amel sözcüğü kulun genel olarak dünya hayatı boyunca işlediği günahlar ve sevapların bütünü olarak ifade edilir. 

AMEL NEDİR? 

Amel, yapılan bir eylemi ifade etmeye yarar. Dini açıdan ise güzel yapılan işlerin hayırlı amel olduğu görülür. Hayırsız olarak yapılan işler ise kötü amel olarak bilinir. Amel defteri tabiri de bu ifadelerden ortaya çıkmıştır. Çünkü bir kulun dünyada yaptığı her iş sorumluluk olarak bilinir. Bundan dolayı amel defterinde yapılan her eylem yer alır. 

Bir sözcüğün doğru anlamda kullanılması önem arz eder. Çünkü yanlış anlamda kullanılan sözcükler yanlış sonuçlar ortaya çıkarır. Bundan dolayı her sözcük sahip olduğu anlama göre kullanılmalıdır. 

Haberin Devamı

AMEL NE DEMEK TDK? 

Amel kelimesi için TDK içerisinde açıkça belirtilen anlamlar bulunur. Ayrıca TDK olduğu için her kelimenin kolayca anlaşılır olduğu görülür. TDK'ya göre amel için şu ifadeler bulunur;

  • İş ve eylem, 
  • Allah rızası için yapılan işler hayırlı işler veya hayırsız işler. 

Amel sözcüğü oldukça önemli kavramlar içerisinde yer alır. Özellikle dini açıdan oldukça dikkat çeken bir kelime olduğu bilinir. Bundan dolayı önemli ve sıkça kullanılan bir kelimedir. 

AMEL SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? 

Amel sözcüğü için sözlük anlamını bilmek oldukça önemlidir. Bu anlama göre amel sözcüğünü daha iyi anlamak mümkündür. Amel sözcüğünün sözlük anlamı şöyledir;

  • Bir eylem, 
  •  Amaç uğruna yapılan iş, 
  •  Fiil ve davranışlar. 

Amel sözcüğü sahip olduğu anlama göre hayatımız içerisinde sıkça duyulur. Bundan dolay dilimizde olan popüler sözcükler içerisinde yer aldığını rahatça söyleyebiliriz.