Pratik Bilgiler Pp ne demek, açılımı nedir? Sosyal medyada Pp yapmak ne anlama gelir?

Pp ne demek, açılımı nedir? Sosyal medyada Pp yapmak ne anlama gelir?

Paylaş
Pp ne demek, açılımı nedir? Sosyal medyada Pp yapmak ne anlama gelir?

PP, internette ve sosyal medyada çok sık kullanılan kısaltmalar arasına girmektedir. Profil Picture'ın kısaltması olarak bilinen PP, Profil Fotoğrafı anlamına gelir. Sosyal medyayı çok sık kullanıyorsanız illaki duymuşsunuzdur. PP ne demek? PP açılımı nedir? Sosyal medyada PP yapmak ne anlama gelir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Sosyal medya hayatımızın bir parçası olmuştur. Günlük hayattaki birçok anımızı paylaşıyoruz. Sosyal medya bu kadar hayatımızda olmasıyla beraber İngilizce kelimelerin ve terimlerin sayısında büyük bir artış yaşanmıştır. Yazışırken veya durum güncellemesi yaparken kelimelerin kısaltmaları daha çok tercih ediliyor. Sosyal medyada sık sık kullanılan kısaltmalar arasında PP’de yer alıyor.

Haberin Devamı

PP NE DEMEK?

PP, İngilizce kısaltma olarak bilinir ve en çok sosyal medyada kullanılır. PP ne demek sorusu, sosyal medyaya yeni başlayan kişilerin merak ettiği sorular arasındadır. Sosyal medya üzerinde belli bir anlamı ifade etmek için bu kısaltma kullanılır. İngilizce üzerinden açıklamak gerekirse pp, Profile photo veya Profile picture kısaltması anlamında kullanılır. Sosyal medyada yeni bir profil fotoğrafı yüklediğiniz zaman bu kısaltmayı kullanabilirsiniz.

PP AÇILIMI NEDİR?

PP kısaltması İngilizceden gelir ve ''Profile Picture'' kelimelerinin kısaltması olarak geçer. Profile picture, Türkçe olarak ''Profil Fotoğrafı'' anlamında kullanılır. Sosyal medya hesapları üzerinden, kendimizi tanıtmak ve yüzümüzün yer aldığı fotoğrafı yerleştirmek için kullanılır.

SOSYAL MEDYADA PP YAPMAK NE ANLAMA GELİR?

Haberin Devamı

Sosyal medya hesapları günümüzde çok fazla kullanılır. Gezdiğimiz, yediğimiz, içtiğimiz ve fikirlerimizi paylaştığımız platformlar bizler için önemlidir. Bu platformlar üzerinden belli başlı anlamlar, kısaltmalar üzerinden ele alınır. Özellikle PP, Son zamanlarda merak edilen kısaltmalar arasında yer alır.

İngilizce kelimelerden olan Profile picture sözcük grubunun kısaltmasının bu şekilde olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu kısaltma ile sosyal medya kullanıcıları, kişilerin profil fotoğrafını anlatır. Kullanıcılar, bir profil fotoğrafı yükledikleri zaman bu kısaltmayı özellikle vurgularlar.

Sosyal medyada daha fazla yer aldıkça bu kısaltmayı daha çok görebilir ve daha aşina olabilirsiniz. Böylelikle anlamını bildiğiniz bir kısaltma olur. Sosyal medyayı daha çok kullandıkça bu kısaltmayı kullanan kullanıcılardan olabilirsiniz.