Pratik Bilgiler Yurt eş anlamlısı nedir? Yurt kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Yurt eş anlamlısı nedir? Yurt kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Yurt eş anlamlısı nedir? Yurt kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Türkçe'nin zengin bir dil olması sebebi ile birçok kelime bulunmaktadır. Üstelik bu kelimelerin bazılarının anlamları da aynı olmaktadır. Bu kelimelerin anlamları aynı olması nedeni ile kelimeler eş anlamlı olmaktadır. Yurt kelimesi de bunlardan birisidir. Yurt sözcüğünün anlamdaşı, diğer adı ile aynı anlamı olan kelimeleri nedir? Yurt sözcüğünün eş anlamlısı olan sözcükler hangileridir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yurt kelimesinin anlamdaşı olan kelimeler internet üzerinden çok sık araştırılmaktadır. Pek çok yerde kullanılan bu kelimenin eş anlamlı olan kelimesi de cümle içerisinde kullanılır.

Haberin Devamı

YURT EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Kelimelerin eş anlamlıları ve anlamlıları merak edilmektedir. Eş anlamlısından önce kelimelerin anlamlarını bilmek gerekir. Yurt kelimesinin sözlük anlamı şu şekildedir:

- Bir halkın üzerinde yaşadığı, kendi kültürünü oluşturduğu toprak parçası

- Bakıma ve barınmaya muhtaç bir grup kişinin oturduğu, yetiştirildiği, bakıldığı kurum.

- Memleket

- Göçebe Türklerin oturduğu çadır.

- Diyar

- Bir şeyin ilk veya çok yetiştirildiği yer, vatan.

- Yörüklerin yazın veya kışın oturdukları yer.

- Sahip olunan emlak.

- Öğrencilerin kaldığı, barındığı yer

Yurt sözcüğünün aynı anlamı olan kelimeler eş anlamlı kelimelerdir. Bunlar içerisinde en sık kullanılan anlamdaş kelimesi vatan kelimesidir. Vatan kelimesi ile yurt kelimesi aynı anlamı barındırmaktadır.

Haberin Devamı

YURT KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELERİ NELERDİR?

Hem yazılışları hem de okunuşları farklı olup aynı anlama gelen kelimeler eş anlamlı kelimelerdir. Bu kelimeler cümlede yer değiştirildiğinde anlam değiştirmemektedir. Yani eş anlamlı kelimeler birbirleri yerine kullanılabilmektedir. Bu eş anlamlı sözcükler arasında yurt kelimesi de bulunmaktadır.

Yurt kelimesinin pek çok anlamı vardır. Bu kelimenin asıl anlamı, yani gerçek anlamı vatan kelimesidir. Böylece kelimenin eş anlamlı kelimesi de vatan olmaktadır. Kelimenin gerçek anlamı dışında yan ve mecaz anlamları da bulunmaktadır. Yurt kelimesinin diğer eş anlamlı kelimeleri şunlardır:

- Memleket

- Diyar

- Emlak

Yurt kelimesinin eş anlamlı kelimeleri ile ilgili pek cümle bulmak mümkündür. Buna örnek cümleler şunlardır:

- Yurdumu ben çok seviyorum.

- Memleketimi ben çok seviyorum.

- Vatanımı ben çok seviyorum.